Kritisk til prislappen på nytt regjeringskvartal

- Hvis regjering og stortingsflertall skulle finne på å gå for noe slikt vil det være et av historiens største pengesløseri, sier Ivar Prestbakmo (Sp).

SLØSING: Ivar Prestbakmo, fylkesordfører i Troms og Finnmark fylkeskommune, mener det vil være et historisk pengesløseri om Stortinget vedtar å bygge et nytt regjeringskvartal til 36 milliarder kroner.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

En ekstern kostnadsberegning har kommet fram til at et nytt regjeringskvartal kan få en prislapp opp mot 36 milliarder kroner. Det mener Ivar Prestbakmo, fylkesordfører i Troms og Finnmark fylkeskommune er altfor høyt.

– Et historisk pengesløseri på regjeringskvartal til 36 milliarder kroner ville isteden kunne fjerne halvparten av vedlikeholdsetterslepet på landets fylkesveier, eller finansiere en tredjedel av hva det koster å bygge en Nord Norgebane, sier Prestbakmo i en pressemelding.

– Hvis regjering og stortingsflertall skulle finne på gå for noe slikt vil det være et av historiens største pengesløseri og fullstendig uakseptabelt, legger han til.


Statssekretær fyrer løs i bredbåndskrangel med fylkesrådet: – Kunnskapsløst og frekt

Statssekretær Raymond Robertsen (H) mener fylkesrådets uttalelser om at regjeringen nedprioriterer bredbånd i distriktene er villedende og kritikkverdig.


Provoserende

Fylkesordføreren mener det er provoserende å se prislappen når andre kommuner og fylkeskommuner sliter med å løse oppgaver for deres innbyggere og næringslivsaktører.

-36 milliarder er svært mye penger og det må være et unisont krav fra hele landet om at det er fullstendig uaktuelt å la landets regjering og stortingsflertall bruke så mye penger på regjeringsbygg i Oslo, når det kunne vært brukt til å løse helt grunnleggende behov i hele landet. Det være seg vedlikeholdsetterslep på fylkesveier, investering i fiskerihavner, etterslep på skoler og sykehjem eller mange andre viktige formål for innbyggere og næringsliv, sier Prestbakmo i pressemeldingen.