Varebil med sommerdekk mista veigrepet i bratt bakke og skled inn i hage: – Den veien er skummel

Politiet oppretter sak mot sjåføren fordi bilen ikke hadde vinterdekk.

NABOVITNE: Veronica Meyer var innendørs da hun hørte at noen sto på fløyta og deretter at treverket i et hagegjerdet ble ødelagt.  Foto: Frank Lande

nyheter

Fredag ettermiddag kjørte en varebil ned fra Dramsvegen i den bratte og isete Holmboevegen med sommerdekk på felgene. Varebilen mistet veigrepet og skled ned bakken og vider inn i en hage før den ble stanset av et tregjerde.

STANSET AV GJERDET: Bilen skled ned en bratt bakke og ble stanset av et tregjerde.  Foto: Frank Lande

Både politi og brannvesen var på stedet like før klokka 18.

Nabo hørte bilhornet og løp ut for å se

Ute i kulden sto også Veronica Meyer som bor i huset nedenfor der varebilen ble stående. Hun forklarte seg til politiet og fortalte deretter til iTromsø at hun var inne i huset da det skjedde.

– Jeg hørte bare noen som sto på fløyta og et krasj da treverket ble ødelagt i gjerdet. Så gikk jeg ut for å se og da så jeg at bilen sto parkert, sier Meyer.

SIKRET MED TAU: Politi og brannvesen sikra bilen med tau for at den ikke skulle falle videre ned i hagen nedenfor.  Foto: Frank Lande

Meyer har bodd i området siden 2012 og har ikke opplevd noen lignende hendelser, men er ikke overrasket at noe slikt kan skje.

– Den veien er skummel. Det er skummelt å både gå og kjøre her, og i tillegg er dette en skolevei. Det er mange som går opp hit og tar bussen.

BRATT: Holmboevegen går ned fra Dramsvegen i retning Stakkevollvegen.   Foto: Frank Lande

Hun synes ikke veien bør være åpen for biltrafikk.

– Den er åpen for trafikk begge veier, men bør være stengt hele året. Området er et byområdet med mye trafikk og det er uforsvarlig at den er åpen for trafikk slik som nå, sier Meyer.

Politiet: – Ikke vinterdekk

Politiet på stedet sier at bilen er sikra for å skli lenger ned i hagen på nedsiden av gjerdet. Det er bestilt bilberging

Simon Almås fra politiet forklarer hva som har skjedd:

– Det har altså vært en hendelse her hvor en bil ikke har vært skodd for føret og har sklidd ned bakken i Holmboevegen, sier Åmås.

OPPRETTER SAK: Simon Åmås i politiet sier at det vil bli oppretta sak mot sjåføren av varebilen som mista veigrepet.  Foto: Frank Lande

– Hva slags dekk er det på bilen?

– Den er ikke tilstrekkelig skodd for føret og da er det ikke vinterdekk.

Åmås sier at det ikke er personskader. Det opprettes sak mot sjåføren på grunn av brudd på veitrafikkloven.