Arctic Pride avlyses

På bakgrunn av innstrammingene fra regjeringen, har styret og festivalsjefen besluttet at det ikke vil være forsvarlig å arrangere Pride i november.

SJEF: Arctic Pride-sjef Lars Kaupang og styret i festivalen har besluttet å avlyse hele Pride-markeringen i år.  Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

– Det har ikke vært, og skal ikke være, noen enkel beslutning å avlyse en så viktig festival som så mange har investert masse av sin tid, sin energi og sin entusiasme i. Vi hadde på tross av begrensingene som har vært i kraft en stund store forhåpninger og sterk tro på at man skulle kunne arrangere en slags Pride, også i år, sier Øivind Østbø, som er styreleder i festivalen, i en pressemelding.

AVLYSER: Styreleder i Tromsø Arctic Pride, Øivind Østbø, håper nå samarbeidspartnere og bidragsytere vil være med på planleggingen av neste års festival. 

Ifølge styrelederen ble det, med regjeringens nye koronatiltak, likevel en umulig oppgave.

Med tungt hjerte

– Det er riktig å ta del i ansvaret som ligger på oss alle i den situasjonen vi nå er i, og selv om Arctic Pride hadde en forsvarlig plan for gjennomføring av de enkelte arrangement, er det vår vurdering at totaliteten festivalen representerer ikke vil være i tråd med regjeringens anmodning om at man skal begrense sosial kontakt i tiden fremover – selv om smittetrykket lokalt i Tromsø fortsatt er lavt, sier han, og legger til:

– Vi håper at vi kan videreføre samarbeidet og den gode dialogen vi har hatt med alle våre gode samarbeidspartnere og bidragsytere til planleggingen av Arctic Pride 2021.


Avlyser årets Pride-parade på grunn av korona

Alle som hadde håpet på en storstilt parade i forbindelse med Tromsø Arctic Pride blir nå skuffet. Arrangørene har sett seg nødt til å avlyse det populære folketoget i november.


Festivalsjef Lars Kaupang forteller at det er med tungt hjerte at festivalen nå avlyses.

– Vi hadde planlagt for en gjennomføring som vi mente var i henhold til smittevernreglene, og som ville gjøre årets Pride trygg for alle. Vi hadde lagt opp til å ha tilstrekkelig avstand mellom folk, god tilgjengelighet på antibac, munnbind og registrering av deltagere på arrangementene. Med den endrede smittesituasjonen i Norge og regjeringens annonserte tiltak mandag, ser vi likevel at de tiltakene vi hadde planlagt ikke vil være tilstrekkelig i den nye situasjonen, forklarer han.

Digital markering for dyr

Til iTromsø sier festivalsjefen at styret i festivalen har hatt en god og åpen dialog i forkant av beslutningen.

– Vi kom frem til at vi, som ansvarlig arrangør, ikke kunne gjennomføre Pride i Tromsø i år. Det går både på den generelle smittesituasjonen, men også spesifikt på at regjeringen har oppfordret oss alle til å ha en mindre omgangskrets i tiden fremover. Ettersom vi hadde planlagt arrangementer med alt fra 10 til 70 deltakere, kan vi ikke garantere at de som går på arrangementet med ti personer ikke etterpå går på det med 70, forteller han.

Kaupang opplyser at ledelsen i festivalen har vurdert en digital markering av Pride.

– Men kostnadene ble for store, så det får vi ikke til i år, sier han.