Hurtigbåtpassasjer var smittet med covid-19

Den koronasmittede hadde 30 medpassasjerer på avgangen mellom Tromsø og Harstad.

ILLUSTRASJONSBILDE: "Fjorddronningen" er blant hurtigbåtene i trafikk mellom Tromsø og Harstad.   Foto: iTromsø

nyheter

En passasjer på hurtigbåt linje 2 fra Tromsø til Harstad, fredag den 23. oktober med avgang kl. 20.30, har fått påvist covid-19.

Smitten ble påvist tidligere i dag, skriver fylkeskommunen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.


UiT-studenten som er smittet deltok på seminar – ingen ansatte på nærkontaktlista

Sent i går kveld kom nyheten om at en student ved Handelshøgskolen i Tromsø er smittet med covid-19, og at 11 medelever ville bli kontaktet av kommunens smittesporingsprogram.


Etterlyser ung kvinne

Den smittede satt alene på en treseter under hele reisen, og var selv ikke klar over smitten. Smittesporingsapparatet til Harstad kommune ønsker å komme i kontakt med en ung kvinne som også satt alene på en treseter, da det er vurdert som mulig nærkontakt.

Passasjerer som har reist på denne avgangen bes være årvåkne for symptomer, skriver fylkeskommunens kommunikasjonsavdeling. Passasjerer som har symptomer på covid-19 anmodes til å kontakte pandemitelefonen i kommunen de befinner seg i.


– Ikke behov for ytterligere tiltak

Daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones, vet ikke om den smittede som reiste med hurtigbåten er samme person som UiT meldte om i går eller den samme personen som jobbet ved Flying Tiger på Jekta, som begge er opplyst å ha bostedsadresse i Harstad kommune.

Troms fylkestrafikk vil i løpet av neste uke innføre et QR-kodebasert smittesporingsverktøy for hurtigbåt og regionlinjer buss.

– Dette vil gjøre selve sporingsarbeidet lettere, sier Bones.


For to uker siden reduserte Troms fylkestrafikk kapasiteten på hurtigbåter og regionbusser, for å ivareta smittevern.

– Det er ikke så mye dramatikk i at én passasjer har vært smitte, så vi ser ikke behov for ytterligere tiltak for øyeblikket, sier Bones.