Troms Kraft selger svensk skandaleselskap

Troms Kraft AS har akseptert et bud på selskapet Switch Nordic Green.

SELGER: Troms Kraft selger Switch Nordic Green til Fjordkraft.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Switch Nordic Green (SNG) er et strømsalgselskap, heleid av Troms Kraft, med virksomhet i Sverige og Finland.

Ifølge en pressemelding har Troms Kraft akseptert et bud fra Fjordkraft om kjøp av selskapet. Troms Kraft forventer en resultateffekt av salget på omtrent 480 millioner kroner.

– Vi selger i dag et veldrevet selskap med kompetente medarbeidere som står på hver dag for å skape gode resultater, og vi tror at Fjordkraft vil være en god eier for våre svenske og finske medarbeidere i SNG videre, sier Semming Semmingsen, konsernsjef i Troms Kraft, i pressemeldingen.

SNG, som tidligere het Kraft og Kultur, ble i 2011 tatt for økonomisk utroskap. Regnskapsjukset, som hadde pågått i årevis påvirket også Troms Kraft både økonomisk og omdømmemessig.


Troms Kraft saksøkes for 83 millioner kroner

I 2018 måtte Troms Kraft punge ut etter Kraft & Kultur-skandalen. Nå risikerer de å måtte betale enda flere millioner.


KONSERNSJEF: Semming Semmingsen, konsernsjef i Troms Kraft mener midlene fra salget av SNG kommer godt med i utviklingen av Troms Kraft.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Salget markerer slutten på Troms Krafts satsing i utlandet. De kommer for øvrig til å satse videre på Ishavskraft som nasjonal merkevare.

– Det skjer en enorm omstilling i Norge og verden, akkurat nå. Her ligger det mange forretningsmuligheter, og vi har allerede startet spennende prosjekter som peker fremover mot et bærekraftig, fullelektrisk Nord-Norge. Dette blir helt sentralt i den videre utviklingen av Troms Kraft, og midlene fra salget av SNG kommer derfor godt med, sier Semmingsen.