Koronasmitte i Tromsø-barnehage – 11 barn og 4 ansatte i karantene

Det ble fredag ettermiddag 30. oktober bekreftet en covid-19 smittet ansatt i Storskogåsen studentbarnehage
nyheter

Den ansatte jobber med faste nærkontakter og i egen kohort. Tromsø kommune og Samskipnaden har beredskapsplaner for slike tilfeller, denne er nå gjennomgått og fulgt i samarbeid med smittevernlegen i kommunen.

Det skriver barnehagen selv i en pressemelding fredag kveld.De berørte barna og ansatte i kohorten er informert fredag kveld, og kommunens smittevernteam har tatt over smittesporingen. Den smittede ansatte er i isolasjon, de berørte nærkontaktene og barna er i karantene.

Det er totalt 11 barn og 4 ansatte i karantene.

Kommunikasjonssjef i Norges arktiske studentsamskipnad, Sarah Yttermo Reibo, opplyser til iTromsø at det er hun som skal uttale seg på vegne av barnehagebestyreren.

– Vi fikk beskjed av den ansatte selv rundt klokka 17.00 i ettermiddag, har snakket med kommunens smittevernoverlege, og vært i kontakt med smittesporingsteamet til Tromsø kommune. Vi har informert de berørte foreldre og nærkontakter og berørte nærkontakter, samt alle barnehagens ansatte, sier hun.

Basen den ansatte er tilknyttet vil bli smittevasket i løpet av helgen, og barnehagen åpner som normalt for de øvrige kohortene mandag.

– Vi er trygg på at vi har gjort alt rett i smittevernarbeidet, og det vil nå bli gjennomført en grundig smittevask, sier Reibo.


Smittevernoverlegen truer utested med skjenkeforbud etter flere brudd på covid-19-forskriften

Utestedet serverte gjester ved bardisken og hadde manglende avstandskontroll.