Denne gjengen skal representere Tromsø i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse

Lørdag gikk den regionale finalen av First Lego League av stabelen i Tromsø.

VINNER: Chip Dipp fra Skjervøy skole vant den regionale First Lego League-konkurransen i Tromsø.  Foto: Privat

nyheter

Lørdag gikk startskuddet for den regionale finalen av First Lego League, og fem lag hadde gjort seg klare for å kjempe om tittelen ved Vitensenteret.

First Lego League er en kunnskaps- og teknologiturnering for barn mellom 10 og 16 år. Målet er å bygge en robot av Lego som skal utføre forskjellige oppgaver. Hensikten bak konkurransen er å styrke interessen for realfag, innovasjon og teknologi.

Årets oppgave, «RePLAY», handlet om å vise veien til en morsom og aktiv livsstil for alle.


Lillevi (15) er blant de aller flinkeste elevene i norsk skole – nå skal elever som henne få bedre oppfølging

Utdanningsdirektoratet har laget en kompetansepakke til norske grunnskoler for å oppdage og følge opp elever med stort læringspotensial. UiT-professor mener at den norske skolen har oversett denne elevgruppa i mange tiår.


– Lange kvelder

Ved Vitensenteret var det laget Chip Dipp som kom til topps i konkurransen. Laget fra Skjervøy skole består av seks jenter og fem gutter på sjette og sjuende trinn.

– Chip Dipp har lagt ned en iherdig innsats både på skolen og fritiden for å løse et aktuelt problem. Vi vet at det har blitt mange lange kvelder, og det er egenskaper som dette som skaper realfagstalenter. Samfunnet er helt avhengig av slike kloke hoder for å løse både dagens og fremtidens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter som samarbeider med First Lego League, i en pressemelding.


Ingrid-Andrea (19) er norgesmester i filosofi: – Gøy å få anerkjennelse for noe man er interessert i

Ingrid-Andrea Gabrielsen (19) kan tittelere seg som Norges beste tenker. Nå skal hun delta i OL i filosofi.


Skandinavisk finale

Chip Dipp kvalifiserer seg også til den skandinaviske finalen. Der vil de møte vinnerne fra de regionale finalene i Agder, Alta, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Hammerfest, Harstad, Helgeland, Kirkenes, Larvik, Lofoten, Oslo, Romsdal, Salten, Sarpsborg, Sogn og Fjordane, Stavanger, Trondheim, Ålesund og Bergen, samt representanter fra Danmark, Sverige og Færøyene.

Den skandinaviske finalen finner sted digitalt 28. november.