Nye smittevernråd i Tromsø: Disse rådene avsluttes

Smittevernoverlege Trond Brattland sier at de kan lette litt på tiltakene etter å ha fått bedre kontroll på smitten.

NYE RÅD: Tromsø kommune har kommet med nye smittevernråd.  Foto: iTromsø

nyheter

Det har kommet inn nye smittevernråd fra Tromsø kommune, som er gjeldende fra og med torsdag 19. november.

Begrensningene i aktiviteter for aldersgruppen 15-20 år avsluttes. Dette fordi kommunen ser at de har fått smitten under kontroll i større grad.


NRK: Store deler av Oslo lufthavn Gardermoen stenges på grunn av pandemien

Store deler av Oslo lufthavn Gardermoen stenges på grunn av pandemien, melder NRK. Antall passasjerer har falt dramatisk.


– Det er nå fem dager siden siste positive prøve med ukjent smittekilde, og tre dager siden siste positive som er smittet i Tromsø. Det viser at tiltakene har virket, og at vi nå kan lette litt på noen av dem, sier smittevernoverlege Trond Brattland.

Det har også kommet inn et nytt råd om at personer som reiser til Tromsø fra områder med høyt smittenivå, tester seg på dag fem etter ankomst til Tromsø. Dette gjelder også fra områder i Norge, skriver kommunen i en pressemelding.


Kjøretøy utfor veien i Lavangsdalen

En bil kjørte av veien i Lavangsdalen, men ingen personer er skadet.


Nye råd:

Personer som reiser til Tromsø fra områder med høyt smittenivå (også i Norge) anbefales seg å teste seg på dag fem etter ankomst til Tromsø (i tillegg til å teste seg ved symptomer).

Disse rådene avsluttes:

1) Begrensninger i aktiviteter for aldergruppen 15 – 20 år i idrett, arrangementer og fritidsaktiviteter avsluttes. Nasjonale regler, råd og veiledninger gjelder fortsatt.

2) Anbefaling om utsettelse av kortvarig praksis/utplassering for elever i videregående skoler og studenter avsluttes.

3) For videregående skoler avsluttes alle råd utover økt fokus på de generelle anbefalingene. Nasjonale smittevernveiledere for covid-19 gjelder.