Tre nye smittetilfeller - ny lærer smittet

Tromsø kommune opplyser i en pressemelding at det var tre nye smittetilfeller 5. desember.

Blant disse tre er en lærer ved Lunheim skole smittet. Ett klassetrinn er satt i karantene i tillegg til fem andre ansatte.

– Selv om dette tilfellet har ført til flere nærkontakter, har vi så langt ikke hatt noen som har testet positiv uten at vi vet hvor smitten kommer fra. Det er derfor ingen tegn på at smittesituasjonen er ute av kontroll. Vi anbefaler likevel alle på skolen å la seg teste selv ved milde symptomer for å sikre oss mot at det spres smitte som vi ikke vet om, sier smittevernoverlege Trond Brattland i pressemeldingen.

Det ble gjennomført 90 koronatester 5. desember. 16 personer er per nå i isolasjon, mens 164 er i karantene.

Dersom man har behov for å teste seg har man mulighet til å få time samme dag.

Trafikkuhell på Langnes

Onsdag ettermiddag skriver Troms politidistrikt på Twitter at det har vært et trafikkuhell på Langnes.

Bil og syklist er ifølge politiet involvert i uhellet, det skal ikke være meldt om noen personskader.

Politiet er på stedet.

Like før klokken 14.30 skriver politiet på Twitter at bilføreren anmeldes for brudd på vikeplikten, at politiet oppretter sak og har tatt beslag i førerkort.

Rykket ut til krangling mellom flere menn i sentrum

Politiet måtte onsdag ettermiddag rykke ut etter melding om krangling mellom flere menn ved Nerstranda i Tromsø sentrum, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Politiet har ifølge Twitter-meldingen pratet med alle partene, og det like før klokken 13.00 rolig på stedet.

Ingen fester måtte stoppes natt til 1. mai – den eneste som bråkte var en naken mann

Mens VG melder om festnatt over store deler av landet, har det vært uvanlig rolig i Tromsø.

Vanligvis er det ei natt med russedåp og tradisjonelt sett også litt russebråk, men det har politiet merket lite til i år.

– Det har vært ei rolig natt i Tromsø, og til å være natt til 1. mai har det vært påfallende rolig, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

Det eneste av skrik og skrål som politiet har registrert kom fra en naken mann, som hadde låst seg ute i 05-tiden i natt.

– Da fikk vi melding at det ved studentboligene i Olastien ved Elverhøy var en naken mann. Han kom seg ikke inn og sto og ropte og skreik. Han forsøkte å varsle forbipasserende slik at de kunne ta kontakt med vaktselskapet, slik at han kom seg inn. Vi rykket ikke ut, og da vaktselskapet kom dit kunne de ikke lokalisere mannen, så vi antar han kom seg inn, sier Thomassen.


Mann i 30-årene i fyllearresten

Det ble en tøff start på uka for en mann i 30-årene, som hadde tatt turen til sentrum. I 16-tiden måtte mannen hentes av politiet og ble tatt med til drukkenskapsarresten.

Mannen blir også anmeldt av politiet for trusler mot både vektere og polititjenestemenn.