Her fikk Nora (3) og Hedda (3) kose med hunder mellom julehandelen

Oppmerksomhetsglade hunder, gløgg og korpsmusikk møtte folk i sentrum lørdag ettermiddag.

JULEKOS: Tvillingene Nora (3) og Hedda (3) lyste opp i mørket der de lot seg underholde av hundene fra villmarkssenteret.  Foto: Thale Tøllefsen

nyheter

Lørdag la mange julehandelen til Tromsø sentrum. Der fikk barn og voksne kose med hundene fra Villmarkssenteret og nyte gløgg og pepperkaker servert av Fjellheisen. På Strandtorget spilte Tromsø folkelige musikkorps for byens befolkning.

Tvillingene Nora og Hedda Kvikne Eliassen smiler opprømt når iTromsøs journalist spør om de likte å få kose med hundene. Storesøster Emma (10) svarer at det er bra med hunder i kirkeparken. Familien har tatt turen til sentrum for å se på julelysene.

– Det er fine julelys her, sier tiåringen.

FLOKK: Søskenflokken fikk alle inn en hånd for å klappe hundene.   Foto: Thale Tøllefsen


– Bra tiltak

Bestemor Ann-Katrin Johansen forteller at de var litt sent ute til hundekos. Når iTromsø snakker med henne og Ann Iren Solli går en av hundene fram og tilbake mellom beina deres.

– Det er et bra tiltak, jeg er veldig glad i hunder, sier Johansen.

GLAD I HUND: Ann-Katrin Johansen (t.v.), Magnus (3), Ann Iren Solli og Johannes (6) rakk også å få med seg kos fra villmarkssenter-hundene.   Foto: Thale Tøllefsen

Mann i 20-årene gikk berserk:

Sparket Arthurs hode inn i murvegg: – Jeg blir minnet på det som skjedde hver dag

Arthur Mack håper at den nå dømte mannen tar lærdom av hendelsen.


– Forsøker å spre gleden utover

– Vi har forsøkt å spre gleden utover. Arrangementene er en fin måte å møte folk på en trygg måte. Ideen bak Jul i Tromsø-prosjektet er å samle bedrifter og gjøre ting på tvers som gagner innbyggerne, forklarer daglig leder i Tromsø Sentrum, Shilan Ghadani.

KORPS: Tromsø Folkelige musikkorps spilte lørdag utenfor Nerstranda kjøpesenter på Strandtorget.   Foto: Thale Tøllefsen

Sentrum har vært rom for flere gratis arrangementer den siste tiden. Lørdag kunne en også få med seg høytlesning på The Edge og utendørsteater på HT. Ghadani påpeker at utearrangementene er koronavennlige, og at en kunne utnytte muligheten til å få kos fra en smittefri hund.

– Det er en fin måte å benytte de offentlige byrommene på. Vi er heldige med å ha fine åpne samlingspunkt i byen, nå under korona, sier Ghadani.