Ni positive tilfeller i Tromsø: – En bekymringsfull utvikling

Det er i kveld registrert ni nye personer smittet av covid-19.
nyheter

Det skriver Tromsø kommune i en pressemelding fredag kveld.

Åtte av disse knyttes opp mot en kjent smitteklynge. Den siste er en russisk statsborger som ikke er i Tromsø lengre.

I løpet av fredagen, er det nå registrert til sammen 15 nye personer smittet av covid-19.

Totalt 23 personer har testet positivt siste to døgn, 20 av disse knyttes opp mot en kjent smitteklynge.

– Veldig mange har testet seg i dag, det er derfor ikke overraskende at vi får nye positive prøvesvar. Dette er likevel en bekymringsfull utvikling. Vi har i kveld satt på ytterligere ressurser for å drive smittesporing. Fellesnevneren for de fleste som er smittet de siste dagene, er at de raskt utvikler symptomer. For å få kontroll på smitten, er det derfor helt avgjørende å få kontakt med de smittedes nærkontakter raskt, sier Inger Hilde Trandem, kommuneoverlege i Tromsø kommune, i pressemeldingen.

Kommunens krisestab skal møte lørdag morgen for å diskutere utviklingen, og også om det er behov for å skjerpe lokale tiltak.

– Tiltak må være målrettet opp mot den aktuelle smittesituasjonen. Vi trenger kvelden og natta for å få en oversikt som gir grunnlag for å diskutere om lokale tiltak er løsningen, og i så fall eventuelt hvilke tiltak, sier Trandem.

Tromsø kommune ber personer som har vært kunde på La Lash i sentrum onsdag og torsdag denne uken om å ha lav terskel for å teste seg ved symptomer på forkjølelse eller luftveisinfeksjoner.

Tromsø kommune vil på en pressekonferanse på rådhuset lørdag 27. februar klokken 12.00 oppdatere om smitteutviklingen og situasjonen.