Ett nytt smittetilfelle i Tromsø

Vedkommende er ansatt på Gyllenborg skole.
nyheter

Det er i løpet av torsdag avdekket påvist ett nytt tilfelle av koronasmitte i Tromsø. Den smittede er ansatt ved Gyllenborg skole, noe iTromsø har omtalt tidligere torsdag kveld.


Ansatt ved Gyllenborg skole smittet

Tre klasser er satt i karantene.


Vedkommende har hatt kontakt med tre klasser i smitteførende periode. Det nye smittetilfellet er ikke tilknyttet det pågående utbruddet i Tromsø, men er nærkontakt til noen som er smittet et annet sted.

– Alle elevene i disse klassene er regnet som nærkontakter, og skal være i karantene i ti dager. De foresatte er informert via skolens informasjonskanal Transponder, og alle vil bli oppringt av smittesporingsteamet og bli bedt om å ta en test så snart som mulig, sier Trond Brattland, smittevernoverlege i Tromsø kommune i en pressemelding torsdag kveld.

Siden 1. mars har 8 526 personer blitt testet for covid-19 i Tromsø. Det er mer enn 11% av kommunens befolkning.

– Det har vært en kjempedugnad i befolkninga den siste uka, og Tromsøs innbyggere har virkelig stilt opp for hverandre. De tilfellene vi fanger opp nå er resultat av den dugnaden; at nærkontakter og personer som har besøkt berørte steder har stilt opp og testet seg, sier Per Harald Korsmo, leder for koronasenteret i pressemeldingen.

– De siste dagene har det vært få nye tilfeller hver dag. I helga regner vi med å kanskje få et lite oppsving, da vi nå tester mange nærkontakter. Da kan det dukke opp nye tilfeller. Men vi håper at vi snart har ringet inn utbruddet, sier Korsmo.