Én person pågrepet etter væpnet politiaksjon i Tromsdalen

Det foregikk onsdag ettermiddag en væpnet politiaksjon på fastlandet.
nyheter

Aksjonen foregikk ved Hells Angels' lokaler i Tromsdalen, like nedfor Tromsøbrua.

Politiets operasjonsleder, Roy Tore Meyer, sa i 13-tiden til iTromsø at de foreløpig ikke ville gå ut med hva som foregår.

– Det pågår en aksjon i forbindelse med etterforskning av en straffesak, sier Meyer.

Han opplyste da om at politiet ville komme tilbake med mer informasjon når aksjonen var gjennomført.

Ransaker i forbindelse med etterforskning

Det var ifølge iTromsøs reporter på stedet i 13.30-tiden minst fem politibiler til stede, og flere væpnede politi.

– Årsaken er en straffesak som er pågående, og vi ransaker i den sammenheng dette objektet, sa Daniel Kvalsund som er politiets innsatsleder til iTromsø.

Politiets innsatsleder på stedet Daniel Kvalsund  Foto: Ronald Johansen

Ifølge iTromsøs fotograf på stedet var én person satt inn i en politibil. Innsatsleder ønsket ikke å kommentere eventuelle pågripelser mens aksjonen fortsatt pågikk.

Det foregikk i 14-tiden en bevæpnet aksjon på Storslett, ifølge Nordlys. Fungerende regionslensmann, Joachim Bakke, bekreftet overfor avisa at det er knyttet til aksjonen i Tromsdalen.

En person pågrepet

Bakgrunnen for aksjonen er at et medlem av Hells Angels Tromsø er sikta for trusler etter straffelovens § 263, det skriver politiet i en pressemelding like før klokken 15.30 onsdag.

«Truslene er fremsatt mot en politiansatt. Politiet ser svært alvorlig på trusler mot ansatte i politiet og rettsvesenet for øvrig», heter det i pressemeldingen.

En person er ifølge pressemeldingen pågrepet.

Hensikten med aksjonen var ifølge politiet ransaking og å sikre bevis i etterforskninga av denne saken. Det er Nord-Troms og Senja tingrett som har gitt beslutning om ransaking.

Ransaking er gjennomført på to steder, og politiet har beslaglagt et våpen og narkotika.

AKSJON: Onsdag aksjonerer politiet mot Hells Angels' lokaler i Tromsdalen.   Foto: Ronald JohansenSTORE STYRKER: Store politistyrker har onsdag en væpnet aksjon ved Hells Angels' lokaler.   Foto: Ronald Johansen