Tromsø får 3.900 ekstra vaksinedoser. Nå oppfordrer Gunnar folk til å bestille time

De neste ukene vil tromsø få omtrent 3.900 flere vaksinedoser enn tidligere beregnet.

BESTILL TIME: Ordfører Gunnar Wilhelmsen oppfordrer folk til å bestille vaksinetime slik at de får første dose. Her fra en tidligere pressekonferanse om koronasituasjonen i Tromsø.  Foto: Eline Grønvoll

nyheter

Dette gjør at Tromsø får 9.500 vaksinedoser de neste ukene. Grunnen til de ekstra dosene er at Norge mottar 100.000 ekstra doser av Pfizer-vaksinen og dosene fordeles til de kommunene som så langt ikke har vært prioritert.

– Nå får vi så mange ekstra vaksinedoser at alle innbyggerne som skal ha vaksine kan få sin første dose, sier Gunnar Wilhelmsen, ordfører i Tromsø kommune, i en pressemelding.

– Vi har lenge påpekt at vi har fått for få doser. Nå endrer dette seg, heldigvis. Og det er fantastisk å se at alle de som jobber med å gjennomføre vaksineringen, på nytt krummer nakken slik at alle som vil kan få sin første vaksine, legger han til.


Skal du til Finland og Nord-Sverige? Her er reglene du må kunne.

Deler av Finland og Sverige er nå orange områder. Skal du på grensehandel, hytte eller campingtur er dette reglene du må forholde deg til.


– En gyllen mulighet

De ekstra dosene Tromsø nå får gjør at kommunen i løpet av de neste to ukene få mulighet til å gi første dose til alle innbyggerne. Wilhelmsen oppfordrer derfor alle som ikke har registrert seg til å få vaksine om å gjøre det nå.

– Det er viktig at flest mulig blir vaksinert så raskt som mulig. Det er bare slik vi kan få kontroll på pandemien. Det er ikke alle som har som har bestilt time for vaksinering. Som eksempel ser vi at cirka 4.500 personer i aldersgruppen mellom 18 og 44 år, ikke har bestilt time til vaksinering. Disse og alle andre har en gyllen mulighet nå, sier han og legger til:

– Bestill time på kommunens nettsider eller ring koronatelefonen. Vi er ikke en kommune som har til hensikt å returnere vaksinedoser.