Kommunen har sperret av rasområdet i Straumsbukta

Det har gått et stort leirras uti Vollelva, noen hundre meter fra Straumsbukta skole på Sør-Kvaløya. Nå har kommunen og geoteknikere undersøkt området.

BRUDDKANT: Her ser man deler av bruddkanten.  Foto: Tromsø kommune

nyheter

Forrige helg ble det vel 15 meter brede leirraset, som blokkerer nesten hele elva, oppdaget. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) rådet kommunen til å sperre av området eller på annen måte informere innbyggerne om at det kan være greit å holde seg unna, ettersom skredkanten er forholdsvis ustabil.

– Selv om raset ikke berører bebyggelse og heller ikke vil gjøre det, så går det en tursti i området, Derfor er det greit å varsle, sier senioringeniør Tommy Johan Granheim i NVE til iTromsø.

Det var Nordlys som første omtalte skredet.

– Det er tragisk, rett og slett. Det er en ting at det går ut over elva her nede, det er en fin elv for å fiske smålaks og ørret, men det viktigste er sikkerheten til ungene. Det nærmer seg såpass at jeg tenker noe må gjøres. En form for sikring, sier Gunnar Johansen, som bor nærme rasstedet, til avisen torsdag.

Torsdag ettermiddag var Kristine Dahl fra park og friluft i kommunen på befaring av rasstedet sammen med geoteknikere. Hun forteller at kommunen forholder seg til NVEs tilrådning.

– Vi har tatt bilder og undersøkt forholdene, men vi vet ikke nok om omfanget, og har heller ikke nok informasjon om skredets art og hvilke typer løsmasser som er i området, til å konkludere ennå. Med bakgrunn i dette har vi derfor valgt å merke av og sperre et relativt stort område inntil videre, sier hun.

SPERREBÅND: Her ser man sperrebåndene.  Foto: Tromsø kommune

Dahl fraråder folk å oppholde seg nærme bruddkanten.