Funn av person i havet i sentrum

Mann i 20-årene bekreftet død.

En mann i begynnelsen av 20-årene ble funnet i havet utenfor kaia ved Nerstranda.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Nødetatene rykket lørdag ettermiddag ut til kaiområdet like sør for Nerstranda senter i sentrum, etter melding om funn av en person i havet.

Meldingen kom like etter klokken 16.

Klokken 17.45 melder politiet at personen som ble funnet i havet er bekreftet død.

– Personen er identifisert og pårørende er varslet. Det er en mann i begynnelsen av 20-årene, skriver Troms politidistrikt i meldingen.

Tyder ikke på noe kriminelt

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Lennart Steffensen, forteller til iTromsø at ingenting så langt tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

– Vi etterforsker nå de spor vi har, som hvor personen ble sist observert, og overvåkingsvideoer fra området, sier Steffensen.

Politiet vet foreløpig ikke hvor lenge personen har vært i vannet, men Steffensen forteller at det ble iverksatt livreddende tiltak på stedet.

Han opplyser også at personen ble meldt savnet like før han ble funnet i havet.

– Vi fikk inn en bekymringsmelding om en person som skulle ha kommet hjem i går, og skulle akkurat til å iverksette søk, sier han.

– Vitner kan kontakte legevakten

Politiet har informert Tromsø kommune om at det var mange vitner på stedet i etterkant av hendelsen.

– Kommunen ønsker å informere om at de som har behov for noen å snakke med, eller trenger annen helsefaglig oppfølging knyttet til det de har sett eller opplevd, kan henvende seg til legevakta, skriver kommunens kommunikasjonsrådgiver, Eirik Linaker Berglund i en e-post lørdag kveld.