Slapp amatørene til på laben

GLEDER SEG OVER BESØK: Selv om besøket kanskje ikke utgjør de beste labansatte, er Silje Steinsholt og Jan Buch Andersen glade for anledningen for å vise seg fram.   Foto: ÅSGEIR JOHANSEN

ET LITE GRUNNKURS: Jan Buch Andersen forklarer hva de driver med.  Foto: Åsgeir Johansen

nyheter

Delegasjonen fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) spørrer og graver, mens Jan Buch Andersen, daglig leder for Barentzymes, svarer så godt han kan.

– Det vi skal gjøre i dag er å vise dem hvordan enzymer fungerer, forklarer Silje Steinsholm til journalisten. Hun skal fungere som veiviser for delegasjonen.

Omstilling og innovasjon

Steinsholm er nyeste tilskuddet i en hurtig voksende stab i bioteknologifirmaet. Siden de startet opp i mai har de vokst til 15 ansatte fordelt på Tromsø og København.

Delegasjonen fra NFD reiser land og strand rundt for å mer kjennskap til næringslivet med omstilling og innovasjon som nøkkelord. Etter at labfrakkene er behørig kneppet igjen er det på tide å sette i gang med arbeidet.

– Jeg tror ikke jeg forstår halvparten av det jeg skal gjøre, sier gruppeleder Aleksandra Ulrichsen.

Stor betydning

Det hjelper selvfølgelig ikke at hun må snakke med journalisten mens de andre får konsentrere seg om arbeidet.

Jan Buch Andersen er glad for å få besøk og tror det kan ha stor betydning.

– Her får de se noe virkelig spennende og opplever at det ikke bare er tankespinn, sier han.

Biologisk restråstoff

Forretningsideen til selskapet hans er å selge enzymer til industriell utnyttelse. Disse skal brukes på biologisk restråstoff som da kan omgjøres til mat for både dyr og mennesker.

– Vi er klare til å lansere produktet innen et halvt år og har hatt kontakt med kunder fra første dag, fortsetter Andersen.

Barentzymes er etablert ved Barents Biocentre Lab (BBL) som siden oppstart i 2012 har opplevd en kjempevekst.

– Vi har seks selskaper som er etablert hos oss nettopp på grunn av de tjenestene vi kan tilby, sier daglig leder Erling Sandsdalen.

Tjenestene som BBL tilbyr er blant annet tilgang til et laboratorium og avansert labutstyr for bioteknologibedrifter.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter