I fjor oppsto klubbkonseptet The Beat Happening hvor uetablerte indie-band fra hele Norge fikk presentert sin musikk for tromsøpublikummet.

Nå har en av initiativtakeren fått mersmak av konsertsuksessen og satser på country.

– Vi har lyst til å prøve et nytt konsept, sier Esben Nedrebø som er leder for The Beat Happening og nå også North Country Fair, som er navnet på det nye konsertkonseptet. Vokalist i The Northern Lies, Henry Johnsen er også en av bakmennene som presenterer konsertserien onsdag 4. februar.

Les også: Leter etter de beste metall-bandene i nord

Lokal forankring

I tillegg til å vise ukjente americana-musikere rundt om i landet, har også Nedrebø ambisjoner å vise hva byen har å by på.

– En lokal forankring har alltid vært viktig for oss. Første kvelden skal Tor Thomassen, som er kjent fra Vishnu og The Late Great, spille alene med gitaren sin. Det blir nok mange lokale support-innslag og kanskje også noen kvelder bare med lokale innslag, sier Nedrebø som forteller at første hovedartist ut er Tom Roger Aadland fra Vestlandet.

– Han er en habil låtskriver som skriver på norsk. Han har røtter i folk- og americana-sjangeren og er en skikkelig vestlandspoet, sier Nedrebø om artisten som i det siste har vært listet på P1 med låten «Min beste ven på ein dårleg dag».

Les også: Prisdryss i kommunestyret

Godt tatt imot

Aadland er også aktuell med sin tredje plateutgivelse i disse dager som har blitt godt tatt imot i den nasjonale pressen.

– Han er virkelig en av de gode norske låtskriverne som flere og flere har fått øynene opp for, sier Nedrebø.

Han forklarer at det blir både akustiske soloopptredener og kvelder med fullt band.

– Målsettingen er å kjøre bredt. Vi merker at det er stor interesse for denne type musikk i Tromsø og det er kult for oss å bidra med ny musikk på denne type scener. Målet er å få presentert noen skandinaviske artister etter hvert, sier Nedrebø som legger til at det ikke bare blir konserter på Bastard Bar, hvor The Beat Happening-konsertene som oftest fant sted.

– Det blir en viktig del av konseptet å kjøre konsertene på ulike scener, sier Nedrebø.

Les også: Burlesque-dansere lover dristig show