Fansen betaler for reutgivelse av debutplata

Fansen til Geir Jenssen og Biosphere maste om at han måtte gi ut debutalbumet på nytt. De fikk viljen sin, mot å støtte prosjektet med penger.

REUTGIVELSE: Geir Jenssen i Biosphere kommer i mai med en remastret utgave av debutalbumet «Microgravity», på CD, LP og FLAC. Foto: Privat 

KLENODIUM: De ni første som donerte minst 2.000 kroner får en original floppy disk, én for hver låt på debutalbumet. Foto: Privat 

nyheter

Målet var å få inn 100.000 kroner i løpet av en måned for å tilfredsstille fansens ønske om at debutplata «Microgravity» fra 1991 måtte gis ut på nytt i remastret utgave. Nå kommer albumet i mai, både som dobbel CD, trippel vinyl og FLAC, med bonusspor.

Belønner givere

– Mange fans spurte meg via Facebook om jeg ikke kunne gi ut førsteplata på nytt, gjerne i remastret versjon. Jeg tenkte, la oss prøve om crowdfunding (folkefinansiering, red.anm.) fungerer, sier Geir Jenssen på telefon fra Senja, hvor han skal flytte.

Ambient-musikeren allierte seg med Kickstarter, verdens største finansieringsplattform for kreative prosjekter. I perioden fra 15. desember 2014 til 14. januar 2015 kunne fans og andre interesserte betale enten 50, 150, 200, 350, 2.000 kroner eller mer til prosjektet.

De som betalte penger fikk ulike former for belønning, alt fra FLAC-filer, via CD og LP til full pakke; en signert original «Microgravity»-diskett, det finnes bare én diskett for hver av de ni låtene, trippel-vinyl, dobbel CD og FLAC, for dem som betalte inn 2.000 kroner.

LES MER: - Et bevis på at noen liker det vi gjør

Langt over målet

– Vi planla hva vi kunne gjøre for å få oppmerksomhet. Det er litt gøy at alle floppydiskene gikk unna; fansen er opptatt av klenodier. Gjennom Kickstarter får fansen direkte kontakt med artisten, men også Facebook fungerer utrolig bra som promoteringsverktøy.

Etter fristens utløp hadde 434 støttespillere bidratt med nesten 140.000 kroner.

– Det er første gang jeg har prøvd Kickstarter, og jeg hadde ikke så mye å tape på å prøve det. Det gikk litt tregt i starten, men mot slutten tok det seg opp, og vi gikk langt over det som var målet, sier Geir Jenssen.

LES MER: Kapret hver sin Spellemann

Utelukker ikke flere

Han har under artistnavnet Biosphere utgitt over ti album siden 1991, i tillegg har Jenssen en omfattende produksjon i form av bestillingsverk, filmmusikk, utgivelser under eget navn, som Bleep og i samarbeid med andre artister. I mars gir han i samarbeid med Helge Steen i Deathprod og Supersilent ut et helt nytt album.

Jenssen utelukker ikke at det kan bli flere reutgivelser gjennom Kickstarter.

– «Microgravity» var det første albumet jeg slo igjennom med, og siden har fansen fulgt meg trofast. Det kan hende jeg gjør det samme med de andre platene fra 90-tallet.

LES MER: - Elektronikaens Burt Bacharach og Brian Wilson