Fifty Shades of Tromsø

«Fifty Shades of Grey» skaper økt etterspørsel av røffere sexleketøy i Tromsø.

Tromsøværingene lar seg inspirere av Fifty shades of grey.

Bondage: Linn C. Gustavsen på Kondomeriet viser fram «Red Room Collection» som det forventes å selges mye av etter premieren. FOTO: Trond Tomassen 

nyheter

Fredag 13. februar har den etterlengtede filmatiseringen av «Fifty Shades of Grey» premiere over hele verden. Den bestselgende bokserien av E.L. James baserer seg på seksuelle fantasier og har tatt verden med storm. Noe som har gitt utslag for etterspørselen og salget av sexleketøy over hele verden. Også i Tromsø.

– Vi har egne kolleksjoner som er utviklet av E.L. James, som både inneholder bondage-utstyr og andre leketøy. Salget på slike produkter har økt med 200 prosent fra januar i fjor til januar i år, forteller Linn Charlotte Gustavsen, butikkmedarbeider på Kondomeriet i Tromsø.

LES OGSÅ: Kinoen vil snu bunnår til toppår

– Det har absolutt vært en økning i salget av slike produkter i forkant av premieren. De siste par ukene er vi blant annet blitt utsolgt for masker og enkelte andre produkter fra Fifty Shades – serien, legger Anita Karlsen, eier av Erotikkhuset i Tromsø, til.

– Behov for røffere produkter

Både Gustavsen og Karlsen forventer en enda større økning i salg av såkalte «bondage-produkter» etter helgens premiere.

– Vi har nettopp fått inn kolleksjonen «Red Room Collection» fra Fifty Shades – serien. Dette er produkter i ekte lær og vi forventer at vi blir å selge en del av dette i etterkant av premieren, sier Gustavsen.

LES OGSÅ: Drastisk nedgang i kinobesøkene

– Mine leverandører mener at det vil bli et behov for røffere og mer kinky produkter i etterkant av filmen, forteller Karlsen.

Ufarliggjør fantasier

Karlsen tror det økte salget av slike produkter kan begrunnes med en ufarliggjøring rundt seksuelle fantasier.

– Kanskje både boka og nå filmen avdekker noen sider og fantasier som tidligere ikke var ”lov” å prøve ut. Som for eksempel bondage og S&M. Jeg tror bøkene har åpnet en del dører for folk, sier hun.

LES OGSÅ:  Husmorporno mindre pinlig enn bibelen

Og får støtte fra Gustavsen.

– Det er jo ikke så mange filmer som er lagd slik. Folk får kanskje en vekker og finner ut at det fins mange fantasier som kan prøves ut.

– Helt vilt!

På kinoen merkes det også at Tromsøværingene har latt seg rive med av fenomenet som er «Fifty Shades of Grey».

– Billettsalget har vært helt vilt! Vi har nok neppe opplevd et forhåndssalg på dette nivået. Per nå er det solgt litt over 2228 billetter kun til de forestillingene som går i helga, forteller Frank Bakkemo, kinosjef på Aurora Kino Fokus.

Forestillingene på fredag er mer eller mindre utsolgt, og på grunn av stor etterspørsel er det blitt satt opp flere ekstraforestillinger.

– Vi starta med én sal og måtte se oss nødt til å utvide etter hvert som det ble utsolgt. Også har vi hekta på flere forestillinger etter hvert. Vi har satt opp det som er mulig å sette opp, sier Bakkemo.

Hvor mange som kommer til å se filmen er han usikker på.

– Det er forferdelig vanskelig å si. Men jeg tror at når året er omme, vil filmen havne veldig høyt oppe på lista over mest besøkte filmer i løpet av året.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter