Skal samarbeide om å skape liv i sentrum

Nå går byens sentrumsnære hoder sammen om å øke aktiviteten for publikum i sentrum.

GODE PARTNERE: Kokk Said Nordin, daglig leder for Smakfestivalen, Petter Markussen, Robin Berntsen fra Mack, eier av Emmas Under, Anne-Britt Andreassen, Arthur Mack fra Mack, festivalsjef på Buktafestivalen, Lasse Pettersen, Lena Nymark fra Sentrumsforeningen og Mona Hassfjord, prosjektleder for Smaksfestivalen, er alle glade for det nye samarbeidet som skal føre til økt aktivitet i sentrum. 

LOKALT: Kokken Said Nordin hadde selkjøtt, hvalkjøtt og lammepølser på grillen som ble servert med tyttebær fra Ringvassøya og potetsalat laget av nordnorsk potet. 

nyheter

I anledning Smakfestivalen i september har Buktafestivalen, Mack og Sentrumsforeningen inngått et samarbeid for å øke aktiviteten i sentrum.

– Vi er veldig glade for initiativet, og vi håper på å kunne bli enda bedre når vi samarbeider, sier festivalsjef for Buktafestivalen, Lasse Pettersen.

Lokal og kortreist

Ifølge Lena Nymark i Sentrumsforeningen er de positive til alt som bidrar til økt aktivitet i sentrum.

– Vi applauderer alle som forsøker å skape aktivitet. Smakfestivalen og Buktafestivalen er på mange måter det beste av Nord-Norge med god mat og god rock, sier Nymark, som mener begge festivalene er solide arrangementer som har satt sitt preg.

LES OGSÅ: Tromsøværinger mest fornøyd med tilbudet

Et viktig fokuspunkt for samarbeidspartnerne er å få med byen på laget.

– Vi har en strategi som heter «Bukta i byen» der vi prøver å få med folk fra Bukta til sentrum. Vi er jo også en matfestival der vi satser på lokal, kortreist mat og har mye fokus på energi, sier Pettersen fra Buktafestivalen.

I en prosess

De er alle enige om at det er viktig for dem som arrangører å møtes og tilbringer derfor ettermiddagen sammen.

– Vi har jo mange av de samme folkene og mye av det samme publikummet. Det er et mål å trekke flere folk til byen, og også få dem til å bli lenger, sier Mona Hassfjord, prosjektleder i Smakfestivalen.

LES OGSÅ: – Vi lever i beste velgående

Ifølge Hassfjord er de nå inne i en prosess og arbeider med høstens Smak-opplevelse.

– Smaken av Nord-Norge er uansett fokus, og i tillegg til mat skal vi også ha kurs, bilder og film med i utstillinger. Det skal merkes at det er Smakfestival i byen, sier Hassfjord.

– Vi er opptatt av at man skal være kreativ og skape ting i sentrum. Å fremme nordnorske råvarer er veldig viktig, sier Natalie Robertsen, som også er prosjektleder for Smakfestivalen.