I anledning Smakfestivalen i september har Buktafestivalen, Mack og Sentrumsforeningen inngått et samarbeid for å øke aktiviteten i sentrum.

– Vi er veldig glade for initiativet, og vi håper på å kunne bli enda bedre når vi samarbeider, sier festivalsjef for Buktafestivalen, Lasse Pettersen.

Lokal og kortreist

Ifølge Lena Nymark i Sentrumsforeningen er de positive til alt som bidrar til økt aktivitet i sentrum.

– Vi applauderer alle som forsøker å skape aktivitet. Smakfestivalen og Buktafestivalen er på mange måter det beste av Nord-Norge med god mat og god rock, sier Nymark, som mener begge festivalene er solide arrangementer som har satt sitt preg.

Et viktig fokuspunkt for samarbeidspartnerne er å få med byen på laget.

– Vi har en strategi som heter «Bukta i byen» der vi prøver å få med folk fra Bukta til sentrum. Vi er jo også en matfestival der vi satser på lokal, kortreist mat og har mye fokus på energi, sier Pettersen fra Buktafestivalen.

I en prosess

De er alle enige om at det er viktig for dem som arrangører å møtes og tilbringer derfor ettermiddagen sammen.

– Vi har jo mange av de samme folkene og mye av det samme publikummet. Det er et mål å trekke flere folk til byen, og også få dem til å bli lenger, sier Mona Hassfjord, prosjektleder i Smakfestivalen.

Ifølge Hassfjord er de nå inne i en prosess og arbeider med høstens Smak-opplevelse.

– Smaken av Nord-Norge er uansett fokus, og i tillegg til mat skal vi også ha kurs, bilder og film med i utstillinger. Det skal merkes at det er Smakfestival i byen, sier Hassfjord.

– Vi er opptatt av at man skal være kreativ og skape ting i sentrum. Å fremme nordnorske råvarer er veldig viktig, sier Natalie Robertsen, som også er prosjektleder for Smakfestivalen.

LOKALT: Kokken Said Nordin hadde selkjøtt, hvalkjøtt og lammepølser på grillen som ble servert med tyttebær fra Ringvassøya og potetsalat laget av nordnorsk potet.