Rock fra Violet Road

Violet Road slipper fredag sin første låt fra deres kommende album. Nå låter det både tyngre og kraftigere fra musikerne fra Kåfjord.

SINGELKLAR: Violet Road slipper fredag singelen «We are the Love», som er første smakebit på deres kommende album.Foto: Daniel Mikkelsen 

nyheter

Violet Road er tilbake med deres nye singel «We Are the Love». De som kjenner gutta og musikken deres merker nok fort at det er et litt annet lydbilde enn det man er vant til.

– Vi gikk inn i studio med mål om å styrke alle elementene og på en måte gjøre enda kulere ting med færre elementer. Det er blitt litt tyngre og mer rockete, sier Halvard Rundberg, som er gitarist i bandet.

Les også: Tromsøband har årets TV-aksjonlåt

Hyllest til frivillige

Singelen, som slippes fredag, er den første smakebiten på bandets fjerde album som kommer like over nyttår.

– Vi spiller mye live og blir som oftest litt fyrt av publikum og ting vi opplever på veien. Låten handler om kjærligheten og dugnadsånden vi ser rundt omkring. Det er utrolig vakkert å oppleve så dedikerte folk som tør å satse på den gode gamle måten i en heftig og moderne musikkhverdag, sier Rundberg, som forteller at det blir flere smakebiter utover høsten.

– Vi blir å slippe ting i litt forskjellige kanaler. Vi syns der er litt kult å teste hva som funker, så folk får bare følge med. Men alt leder til det gode gamle albumet som vi nok aldri vil gi slipp på. Det er et fantastisk format som tar vare på kunsten i det hele, sier Rundberg.

Les også: Det har vært vårt villeste år

Big in Denmark

Men bandet er enda ikke helt ferdige med deres forrige utgivelse «Back to the Roadshow», som nettopp er sluppet i Danmark.

Her har gutta nettopp vært på en releasetur hvor de blant annet seilte gjennom kanalene i København mens de holdt konsert.

– Vi seilte rundt med anlegg til enorm jubel langs kanalen. Det hele endte opp med en konsert på kvelden hvor vi opplevde stort oppmøte og god respons. Vi fikk mange nye fans og vi vil nok satse mer i Skandinavia nå, sier gitaristen.