Kokkepris kokte bort i kålen

Ingen Tromsø-kokker nådde til topps i Nord-Norges råeste kokkekonkurranse.

NÅDDE IKKE OPP: Alexander Wolsterholme klarte ikke å kapre en av de gjeveste plassene i Arktisk Kokk-konkurranse.  Foto: Christer Pedersen

VINNER: Øystein Moe (til venstre) vant Arktisk Kokk i 2001 – da jobbet han på Sommarøya Hotell som kjøkkensjef. Denne gangen gikk det ikke like bra.  Foto: Ann Sissel Jenssen

nyheter

Blant de seks finalistene i matkonkurransen var Mathallens Alexander Wolsterholme som deltok for første gang i konkurranse, og Eide Handels kokk, Øystein Moe, som vant i 2001.

Onsdag ble det imidlertid kjent at ingen av de to Tromsø-kokkene nådde helt til topps.

Det var nemlig Anders Sletten fra Hoelstuen i Harstad som stakk av med den gjeve prisen. På andreplass kom André Larsen fra Thon Hotel Lofoten, mens Inge Olsen fra Studenthuset Alta stakk av med tredjeplassen.

Vinnerne av konkurransen ble presentert under reiselivsmessa «Reiseliv i Nord».

Krevende

I løpet av konkurransen hadde finalistene seks timer på seg på å kreere en trerettes meny bestående av disse hovedråvarene: Laks fra Lerøy Aurora, lam fra Sørreisa, gulløye, jordskokk og multebær og bringebær fra Finnmark og Nordland.

Hver kokk skulle til sammen lage åtte porsjoner av hver rett som skulle serveres og bedømmes av juryen. Dette ble gjort i løpet av tirsdagen.

– Jeg er spent og jeg tenker på om jeg har komponert en god nok meny og om jeg klarer å prestere. Alt kan skje når man konkurrerer, uttalte Moe til iTromsø før konkurransen.

Ungt innslag

Hans yngre konkurrent, Alexander Wolsterholme, fortalte at han så frem til å debutere i konkurransen.

– Å delta i slike konkurranser er både lærerikt og inspirerende. Man lærer mye av å øve og man får mye innspill fra de andre kokkene, sa Wolsterholme.

Utenom finalistene fra Tromsø var resten henholdsvis fra Alta, Harstad, Bodø og Svolvær.

Det er 15. gang Arktisk Kokk-konkurransen gjennomføres. Det hele foregår i regi av blant andre samarbeidsorganisasjonen Arktisk Meny.

Vinneren av konkurransen får en kulinarisk reise for 20.000 kroner.