Til Tromsø med nytt show

Trine Lise Olsen skal sammen med komikerne Thomas Leikvoll og Erlend Osnes se med skjevt blikk på nordlendinger og juletradisjoner. Der får blant annet juleevangeliet gjennomgå.

NYTT SHOW: 5. november kommer Trine Lise Olsen til Tromsø med nytt juleshow, som hun skal ha sammen med Thomas Leikvoll og Erlend Osnes. 

nyheter

Det er 5. november trioen har premiere på det nye showet, som har fått navnet «Julekveldskrisa - et søkkanes arti juleshow» på Prelaten i Tromsø.

– Julekveldskrisa er et show med mye moro satt sammen av meg, Thomas og Erlend. Vi tar på oss nordnorske briller og leker oss med juletradisjoner. Det blir sang, improvisasjon og standup, forteller Olsen.

Trine Lise Olsen er for tiden på turné med showet «Æ har rætt» - som hadde urpremiere på Hålogaland teater i 2013. Forestillingen ga henne blant annet en komipris-nominasjon for «Årets gjennombrudd».

Les også: Ingen komipris til Trine Lise Olsen.

Bare en øving

Til nå har komi-trioen kun hatt én felles øving.

– Vi har skrevet på showet nesten hele året, men bare hatt én øving. Da satte vi sammen det vi syntes var best og så på hva vi må jobbe mer med. Alle tre er jo supertravel på hver sin kant, men vi skal møte si Oslo og øve. Før premieren blir det noen uker med intense øvinger, sier Olsen.

Showet skal spilles seks ganger på Prelaten.

– Vi satser stort i Tromsø og håper det går. Selv om det er mange forestillinger, er det jo ikke plass til så mange på hver, sier Olsen.

– Det blir mer intime forestillinger.

Les også: Skal delta på Masterchef.

Juleevangeliet

I showet kikker trioen nærmere på juletradisjoner.

– Blant annet skal vi gå gjennom juleevangeliet, som vi har laget en ny og nordnorsk versjon av, avslører Olsen.

– Det blir en litt mer moderne utgave, kan man vel si! I tillegg har vi latt oss inspirere av Aune Sand, og vi skal se litt nærmere på erotikken i julestria, forteller hun.

Olsen har god tro på at showet kommer til å slå an.

– Ja, i all beskjedenhet tror jeg det. Vi tre er såpass forskjellige som komikere, og dermed blir det variasjon i showet. I tillegg prøver vi oss på nye ting - som improvisasjon. Dermed blir jo showet også forskjellig fra gang til gang, sier hun.

Les også: Knallsuksess for Trine Lise Olsen.

Samarbeid

Olsen har samarbeidet med Leikvoll og Osnes flere ganger før, særlig gjennom Stand Up Nord.

– Vi satser på det nordnorske, er alle nordnorske og vil at det skal skje mer her oppe i nord. Dessutenjobber vi kjempefint sammen og har nesten blitt som søsken, forteller Olsen.

Leikvoll kommer opprinnelig fra Vadsø, men er bosatt på Østlandet. Osnes kommer fra Bodø.