Alf Krogseth, redaksjonssjef i magasinet, forteller at overdosen skjedde med heroin som skal ha vært utblandet med bedøvelsesmiddelet Ketadin. Et middel som vanligvis brukes av veterinærer.

– Vanlig heroin som finnes på gata i Tromsø har en styrke på 5 prosent, mens denne har en styrke på opp mot 30–40 prosent, sier Krogseth til iTromsø.

Les også: Tromsø på narko-topp

Lammer åndedrettet

– En overdose kan gi svikt i luftveiene. Personen som overdosert forrige uke tok bare halvparten av dosen vedkommende vanligvis tar, og vår venn overlevde heldigvis overdosen, sier redaksjonssjefen for Gatemagasinet Virkelig.

Eirik Junge Eliassen, ansvarlig redaktør i magasinet, skriver følgende på Facebook:

«Dette er et livsfarlig, sterkt anestetikum. Kroppen kan tåle store mengder heroin etter en tids bruk, men kroppen har ingen motstand mot ketaminet, og i feil mengder vil denne dritten drepe deg gjennom å lamme åndedrettet. Vi ber våre venner som føler seg ”sløvere” enn vanlig etter skudd øyeblikkelig ringe 113. Heroin utbøffa med Ketamin har ingen fargeendring, men kan lukte noe mer ”metallisk” enn rein heroin.»

Han advarer også mot at det ikke er noen grunn til å tro at dette bare dukker opp i Tromsø.

Les også: Kreftsyke ungdommer fikk feil styrke på cellegiftmedisin

– Vi har ingen å miste

Krogseth viser til at lignende tilfeller av farlig dop kan skje rett som det er.

– For noen år siden hadde vi blant annet flere tilfeller av dopet «krokodil» på gata i Tromsø. Det er et hjemmelaga heroin som spiser opp huden innenfra.

Han forteller at overdoser av heroin og annen dop ikke er uvanlig, men at det sjelden blir fatalt.

– Spesielt i dette tilfellet ber vi folk om å være forsiktige. Vi har ingen å miste til nok en overdose, sier Krogseth.

Les også: Arrangerer kurs i bruk av heroin