Egen vri på sixpacken

Det flasker seg for ølbryggerne i Graff Brygghus, nå er sixpacken i boks i form av en spesiallaget trekasse.

SIXPACK: Bryggerisjef Martin Amundsen har spesiallagde ølkasser med plass til seks flasker. 

nyheter

– Jeg ville at vi skulle satse på en lokal bedrift da vi skulle lage ølkasse til flaskene våre. Jeg sjekket litt rundt for å finne ut hvor det var snekkerier og landet på Montar i Målselv. Vi laget selv prototypen, sier bryggerisjef Martin Amundsen i Graff Brygghus.

Uvanlig oppdrag

Montar er en bedrift for mennesker som har behov for tilrettelagt arbeid for en kortere eller lengre periode. Onsdag kom de kjørende til Tromsø for å levere ei ladning med trekasser til brygghuset i Storgatbakken.

– Det var et veldig spesielt og litt uvanlig oppdrag å lage ølkasser. Vi lager ellers mange andre ting, som blant annet hagemøbler og større ting, sier tilrettelegger Jørn Haugli i Montar.

– Da vi tok en prat med dem om de ville lage ølkassene, var det tydelig at de hadde lyst på jobben. Vi ville gjerne lage en annerledes sixpack, som kan gjenbrukes, sier Amundsen.

LES OGSÅ: – Vil si ja til nyetableringer

Smaksprøver

Bestillingen fra Graff Brygghus er på totalt 500 trekasser. Materialet de lages i er gran. For Montar er ordren en fin mulighet til å sysselsette mennesker med spesielle behov.

– Det er ikke en spesiell stor ordre for oss, men det interessante er at mange kan delta i produksjonen ettersom trekassene er relativt enkle, sier Haugli.

Ølproduksjon i brygghuset er i full gang, selv om det fortsatt må foretas småjusteringer av anlegget. Når Smakfestivalen går av stabelen blir det mulig å smake på produktene.

– Vi skal ha stand i Storgata med produktene våre. Vi har allerede laget 2.148,5 liter Portland pale ale som er tappet på fat, etter hvert kommer det også to Ipa-varianter.

LES OGSÅ: Her skal det satses