– Antall henvendelser er nesten firedoblet

Røde Kors melder om en enorm tilstrømning av frivillige som følge av den pågående flyktningdebatten.

foto: iTromsø  Foto: KENT-EINAR MYRENG

nyheter

SENTRUM: – For tiden mottar vi tre-fire ganger så mange henvendelser som vanlig fra folk som vil hjelpe. Årsaken er utvilsomt flyktningsaken, som har fått svært mange tromsøværinger til å tenke over hvordan de kan bidra som frivillige, sier administrativ leder Kjell Roger Andersen i Tromsø Røde Kors.

– Vil gjøre noe

Ifølge Andersen er ikke engasjementet begrenset til å gjelde flyktningsaken alene – folk har heller fått et større ønske om å hjelpe på generell basis.

Det kan virke som at debatten som har rast den siste tiden har fått folk til å åpne øynene, ikke bare for en spesifikk sak, men for å hjelpe til på en eller annen måte. De som tar kontakt vet kanskje ikke helt hva de vil gjøre, men de vil gjøre noe.

Les også: - Vis meg dem som vil la flyktninger bo i sitt hjem

Satser videre

Hjelp til flyktninger har imidlertid alltid vært et satsingsområde for Røde Kors, ifølge Andersen.

– Det er en sak vi har brukt store ressurser på, og det vil vi fortsette å gjøre. Eksempler på aktiviteter knyttet til arbeidet for flyktninger er leksehjelpa, norsktrening og flyktningguide.

Andersen beskriver Tromsø Røde Kors som en fin arena for kanalisering av det engasjementet som har vokst fram blant tromsøværingene de siste ukene.

– Bosetting av flyktninger er kommunens ansvar, men vi har flere aktiviteter som er en del av arbeidet for dem som flytter hit. De som vil hjelpe, men som sliter med å finne en måte å gjøre det på, kan kontakte oss.

Les ogs: - Vurderer å endre mening hvis 70 familier åpner hjemmene sine

Arrangerer møter

Som følge av at flere ønsker å bidra, har Tromsø Røde Kors begynt å arrangere informasjonsmøter om de ulike aktivitetene som finnes. De neste møtene er torsdag 17. september og onsdag 23. september.

– På møtene presenterer vi aktivitetene vi har, og vektlegger de områdene som har størst behov for flere frivillige. Folk er stort sett åpne for å hjelpe til der det trengs.

Les også: Krever at Tromsø bosetter flere flyktninger