Gir tipspenger til flyktningene

Neste gang du legger igjen tips i baren på Driv, er det ikke bartenderen som får pengene.

VELDEDIGHET: PR- og markedsføringsansvarlig Idri Jørgensen og styreleder Jonas Bertelsen Johnsen på Driv ønsker å gi penger til veldedige formål. Foto: Jørn Myreng 

nyheter

Studenthuset gir nemlig bort tipspengene til Beer Care-aksjonen hvor pengene går til Redd Barna. Aksjonen avsluttes 5. oktober, men Drivs gavmildhet stopper ikke der. Gjennom resten av høstsemesteret vil tipspengene gå til Flyktninghjelpen.

– Tipspengene våre går for det meste til arrangementer på huset. Vi så at vi har nok penger til å arrangere fester, så for oss var det ikke et spørsmål engang. Vi har alle sett hvor stor flyktningkatastrofen er, og dermed ble det fort vedtatt da forslaget kom opp i styret, sier styreleder Jonas Bertelsen Apeland.

– Nå er det ikke bare bartenderen bak kassen som blir glad når du gir tips, men også mennesker som faktisk trenger pengene, fortsetter han.

Styrelederen tror tipspengene kommer til å samle seg opp underveis i semesteret.

– I forrige semester var vi oppe i 15.000 kroner, og det var før det semesteret var over.

– Det kommer i alle fall til å bli en betydelig sum som vi gir fra oss, skyter PR- og markedsføringsansvarlig Ildri Jørgensen inn.

LES OGSÅ: Vil sprenge grensene mellom studentene

Billetter på auksjon

I tillegg auksjonerer Driv bort fire billetter til ekstrakonsertene med Kari Bremnes i november.

– Det siste budet vi hadde fått inn på de to billettene lå på 750 kroner, sier Jørgensen.

Jonas Bertelsen Apeland utelukker ikke at de kommer til å auksjonere bort billetter til andre konserter i fremtiden.

– Vi har egentlig ikke tenkt så langt. Vi er nødt til å se det litt an og se hvilke handlingsrom vi har. Vi skal i alle fall gjøre det vi kan for å gi mest mulig til veldedige formål.

LES OGSÅ: Nå blir Insomniafestivalen enda større

Stram økonomi

Apeland tror ikke en stram studentøkonomi vil påvirke totalsummen noe særlig.

– Én krone her og én krone der vil nok ikke merkes så godt på studentøkonomien. I tillegg er det veldig gunstige priser her, så de vil ikke blakke seg ved å gi tips. Samtidig er det ikke bare studenter som kommer hit. På Kari Bremnes-konserten kommer nok en del eldre folk, og da har de muligheten til å donere til et godt formål.

– Hvor mye håper dere å få inn?

– Vi vil jo ha inn mest mulig siden det går til et godt formål, men vi håper at alle i Tromsø bidrar med i hvert fall 20.000 kroner. Det har vi god tro på at vi klarer, sier Apeland.

LES OGSÅ: - Antall henvendelser er nesten firedoblet