Go'været ødelegger elgjakta

Sol og vindstille ødelegger starten på årets elgjakt.

Godværet gir en dårlig start på årets elgjakt. Dette bildet er fra 2013 hvor Jenny Solbakken felte denne storingen.  Foto: Privat

nyheter

Leder i Viltnemnda lokalt, Arnold Haugan, har ikke fått noen rapporter om fellelse av elger etter at jakten startet i morges.

For godt vær

– Forklaringen på det er enkel. Solskinn, for mye løv på trærne og vindstille er element som gjør forholdene vanskelig for jaktlagene. I utgangspunktet er elgen vanskelig å få øye på. Med trærne fulle av fargerikt løv, blir det nesten umulig å få øye på dyrene.

Dessuten trekker Haugan fram mangelen på vind som gjør at hundene sliter med å få teften av elgene.

LES OGSÅ: Frykter for rypebestanden

Mye kaffe

– Jeg regner med at jegerne bruker tiden på kaffekos, en god matpakke og gode historier fra tidligere år.

– Lørdag er det meldt regn og mer trekk i luften. Da regner jeg med at rapportene kommer inn, sier lederen for Viltnemnda i kommunen.

I år skal det felles rundt 100 dyr. Jakten kan foregå ut oktober.

LES OGSÅ: Edle dråper til jaktsesongen

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter