Jenny (16) spesial-rekruttert til «Idol»

Talentspeiderne til «Idol 2016» er innom Tromsø for å rekruttere talenter. Blant et tyvetalls ungdommer lot de seg sjarmere av Jenny (16).
nyheter

Talentspeider John Ødegård Jensen sitter ute på gangen, utenfor et hotellrom på Thon Hotel. Han er «dørvakta» utenfor rom 536, hvor han skal sende inn en og en deltaker.

Det er han og noen andre i Freemantle Media, som har rekruttert talenter til denne spesial-auditionen. Får de grønt lys hos castingansvarlig, kan de reise ned til Oslo, Trondheim eller Bergen, hvor den ordentlige auditionen er, der alt blir filmet.

– Det er en ny produsent og vi vil lage det litt annerledes. Det blir «Idol», som vi kjenner det, men med mer fokus på det musikalske, sier Jensen.

Talent fra Senja

Jenny Matilde Noreng, fra Mefjordvær på Senja, var tredje kandidat ut. Med lang fartstid på scenen var hun en av de heldige som fikk prøve seg foran to castingansvarlige.

– Jeg skal synge «Youth» av bandet Daughter, sier 16-åringen, som riktignok ikke følte seg helt pigg.

– Jeg er litt tett i halsen etter en treukers forkjølelse. Jeg håper det går bra likevel.

Som moralsk støtte hadde hun to kompiser som har klokkertro på talentet.

– Jeg fulgte henne hit og jeg håper jeg får være med henne inn for å se på. Hun er kjempeflink. Det er en grunn til at hun er her, sier Kristoffer Selboe (16).

Fikk skryt

Inne hos castingansvarlig Tone Lise Muri Skagefoss og Grace Heide er pulsen høy. De to kompisene stiller seg musestille i et hjørne, mens Jenny setter seg ovenfor Skagefoss og Heide.

– Hei, Jenny. Er du spent? spør Skagefoss.

– Jeg er litt tørr i munnen etter lengre sykdom.

– Ta en tyggis hos meg. Da produserer du mer spytt i munnen, så går nok dette bra, sier Skagefoss.

Etter litt prat fremfører Jenny låten sin akkompagnert med gitaren sin. Og de to representantene fra TV2 lar seg sjarmere.

– Det var veldig bra. Selv om hun er nervøs har hun en god formidling. Hun er trygg på seg selv og det er veldig avslappende å høre på henne, sier Skagefoss.

– Det var nervepirrende, men veldig morsomt å få prøve seg. Jeg fikk god tilbakemelding tross den småsyke stemmen min. Jeg håper jeg går videre. Om jeg gjør det skal jeg velge en låt som er litt kraftigere slik at jeg får vise hva jeg er god for.

Når «Idol»-sendingene starter til våren, så er programmet inne i sin niende sesong. Denne gangen er det Markus Bailey som skal være programleder.

LES OGSÅ: Tar sats mot en artistkarriere