Meteorolog: - Det verste uværet er snart over

Nå har stormen som herjet over Tromsø tirsdag ettermiddag roet seg betraktelig.
nyheter

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Sevin Müller, kunne rett over klokken 19.00 fortelle at det verste uværet er i ferd med å roe seg.

– Det er ikke helt over ennå, men det er ikke lenge før vinden minker – senest om en time, og om to timer vil det ha roet seg betydelig, sier meteorologen til iTromsø.

Mer vestavind

Det kommer likevel til å blåse friskt utover kvelden og natten, melder Müller.

– Selv om det minker utover kvelden vil det fremdeles blåse frisk bris og liten kuling flere steder. Det vil også bli mer vestavind og den tar bedre på flyplassen. Vinden vil minke gradvis fram til kvelden i morgen, sier meteorologen.

Måtte stenge

Det verste uværet traff Tromsø-regionen i 17-tiden tirsdag ettermiddag.

Meteorolog Sevin Müller kan forteller at det på Langnes ble observert liten storm og 22,1 m/s i 18-tiden.

– Vi måler vinden over ti minutter, mens brua som ligger høyere opp måles vinden naturligvis høyere.

Klokken 17.38 ble det målt hele 37 m/s på Sandnessundbrua, som i perioder måtte stenge for all trafikk.

Vindkast i 59 m/s

Vakthavende meteorolog kan imidlertid forteller at det er på Kjølen den høyeste vindmålingen ble gjort sent tirsdag ettermiddag.

– Der var vindkastene helt oppe i 59 m/s. Det er det meste som er målt inntil vi får inn nye observasjoner, sier Müller.

Kraftige regnbyger

Etter klokken halv ni tirsdag kveld kan meteorolog Håvard Thorset ved Vervarslinga i Nord-Norge melde at det verste er over for Tromsø sin del.

- Vinden minker, men vi vil fortsatt få noen kraftige regnbyger i kveld og det neste døgnet. Mesteparten av morgendagen vil vi få mye nedbør, sier han.

De siste tolv timene er det målt syv millimeter nedbør ved Vervarslinga på Tromsøya og 20 millimeter på Kvaløysletta, opplyser meteorologen.

Sterk storm

- De siste observasjonene på Langnes viser at vinden er målt til 15.4 m/s mellom klokken syv og åtte, sier Thorset.

Ved Hekkingen fyr ble vinden målt til sterk storm og 30.8 m/s.

- På Kjølen er 76 knop det høyeste som er målt. Det tilsier en middelvind på 37 m/s. Kjølen ligger veldig utsatt til, men det har blåst godt i fjellet, sier meteorologen til iTromsø.