Hafeld ble kraftig forbrent over 96 prosent av kroppen da et destillasjonsapparat i huset hans eksploderte. Eksplosjonen var så kraftig at bakken ristet ifølge øyenvitner iTromsø snakket med i september.

Han er nå den personen med de største brannskadene som har overlevd ved Haukeland sykehus som spesialiserer seg på brannskader.

les også: Tilstanden kritisk for 29-åring

- Jeg har fått livet i gave, og vel så det, sier Hafeld til Aftenposten som møtte ham på avdelingen kun få dager før han skulle overflyttes til Universitetssykehuset i Nord-Norge for videre behandling.

Behandlingen han har mottatt ved Haukeland har vært omfattende og har kostet tre millioner kroner.

- Dødeligheten for pasienter med så utbredte og dype brannskader er over 90 prosent. Prognosen blir dårligere med alderen, eller hvis man har andre alvorlige sykdommer som hjertesykdom eller problemer med lungene fra før, sier overlege Hartmut Heiserkamp til Aftenposten.

Hafeld har blitt operert fem ganger, og har fått gjernet all skadet hud. Blodtapene som oppsto i forbindelse med denne operasjonen var så store at han mottok blod fra 45 givere. Kroppen ble deretter dekket med et såkalt syntetisk hudtransplantat. Det ble brukt så store mengder av dette at sykehuset gikk tomt, og den finske forhandleren måtte sende sin egen sønn med fly med mer kunstig hud.

Legene ved Haukeland sykehus regner med at Hafjeld skal få tilbake livskvaliteten, til tross for de omfattende skadene.

Se bildeserie fra vår dekning av uykken.

iTromsø har ikke lyktes å komme i kontakt med Hafeld selv.