Startet underskriftskampanje mot Arctic Center

Håkon Kristian Sørensen er født og vokst opp i Håkøybotn. Nå har han startet underskriftskampanje mot Arctic Center.

VOKST OPP I HÅKØYBOTN: Mannen bak underskriftskampanjen er Håkon Kristian Sørensen. 

nyheter

I sosiale medier er det nå flere som sprer underskriftskampanjen ”Nei til Arctic Center” etter at byrådet vedtok ekspropriasjon i Håkøybotn til fordel for Arctic Center. Bak underskriftskampanjen står Håkon Kristian Sørensen.

– Jeg har startet kampanjen mot utbyggingen av Arctic Center fordi jeg er født og oppvokst i Håkøybotn, sier Sørensen.

Les også: Arctic Center er satt på vent

Urørt natur

Han ønsker at naturen i området skal bevares fremfor at det skal bygges et alpinanlegg. Frem til 2010 bodde Sørensen i Håkøybotn før han flyttet til Tromsøya. Nå planlegger han å flytte tilbake til barndomsstedet.

– Jeg har brukt naturen i Håkøybotn siden jeg kunne gå, og naturen er helt fantastisk fordi den er nesten urørt, sier Sørensen.

Sørensen har vokst opp med familien Johansen som er grunneiere i Håkøybotn og blant en av tre grunneiere som har uttrykt motstand mot Arctic Center.

– Det er for dårlig at kommunen skal prøve å ta eiendommen fra private personer for så å selge dette videre til en privat aktør, sier Sørensen.

Les også: Raser mot byrådet

Støtter grunneierne

Per i dag har underskriftskampanjen fått 146 underskrifter, og i følge Johansen har økningen vært stabil siden han startet kampanjen.

– Jeg støtter grunneierne 100 prosent i denne saken og kommer til å være med de i tingretten dersom byrådet og Arctic Center er villig til å ta det så langt.

Han skal gjøre alt i sin makt for å stoppe Arctic Center og mener prioriteringene til kommunen i dette tilfellet er helt feil.

– Hvis de skulle brukt området til å bygge en skole, barnehage, fotballbane eller lignende, så ville de gjort det fordi det hadde vært til det beste for folket. Men det å gi tillatelse til en privat aktør og brukte 8000 mål for å sette opp hoteller, skihytter, heiser og lignende er ikke nødvendigvis for folkets beste, sier Sørensen.

Les også: Nå kan Tromsø få alpinsenter

Sprer det videre

Han håper nå at enda flere vil skrive under på underskriftskampanjen.

– Nå vil jeg jobber for å komme ut med saken til folket. Per dags dato har jeg kun brukt sosiale medier for å spre ordet, men jeg vil jobbe for å spre det videre, sier Sørensen.