Arrangerer sirkusfestival

I begynnelsen av juli har alle muligheten til å prøve seg som sirkusartist.

akrobatikk: Anne Ling viser fram akrobatikk i Kultas blackbox i Tromsdalen. I bakgrunnen ser man instruktør Blythe Olson. Alle foto: Linn Blomkvist 

gleder SEG: Marie-Victoria Fløttkjær driver selv med sirkustrening, og gleder seg til festivalen i juli. 

viser FRAM: Blythe Olson, instruktør på Kulta, viser fram noen øvelser. 

nyheter

Drømmefabrikken er navnet på nysirkusfestivalen som vil arrangeres i Tromsø 1. til 5. juli. Nysirkus er en moderne form for fysisk kunst som kombinerer tradisjonelle sirkusgreiner som sjonglering, balansekunster og akrobatikk med teater, dans og andre former for bevegelse for å formidle budskap på scenen. Sirkunst, som er en nasjonal organisasjon for sirkus i Norge, har et eget ungdomsprosjekt som kalles Ungsirkunst, og det er i forbindelse med dette at det arrangeres festival.

Les også: I form med akrobatikk

Første gang i Tromsø

Tidligere har festivalen blitt arrangert i andre byer, men i år er det Tromsø som står for tur.

– Det er en fantastisk mulighet for oss i sirkusmiljøet i Tromsø, sier Marie-Victoria Fløttkjær som driver med sirkustrening i Tromsdalen.

Festivalen vil være en samling der ungdom skal kunne samles for å lære og se instruktører i arbeid.

– Det er en samling for alle som driver med fysisk kunst. Men man trenger ikke å kunne noe som helst før man er med, forteller Fløttkjær.

Les også: Samler inn penger med sirkusforestilling

Proffe instruktører

Festivalen vil vare i fem dager, og vil foregå i Kultas blackbox i Tromsdalen. Det vil være flere tilreisende profesjonelle artister, og Anne-Victoria håper det vil være med på å rekruttere flere til miljøet, selv om sirkustrening er nokså populært.

– Alle sirkuskursene hos Kulta er fulle, forteller Fløttkjær.

– Heldige

Det vil arrangeres flere kurs hver dag under festivalen, der instruktører fra blant annet Italia, Spania og Colombia vil instruere. På slutten av festivalen vil det være en visning.

– Det blir utrolig artig. Vi her heldige som har blackboxen her. Mange andre som driver med sirkustrening må trene i gymsal, sier Marie-Victoria.

Og hennes treningsvenner er ikke uenig.

– Det blir supergøy, sier Anne Ling.

Instruktør Blythe Olson sier det blir ordentlig spennende å få festivalen til Tromsø.

– Jeg er fra en stor by, og det er nesten uvanlig med så store samlinger for sirkusutøvere. Det er spesielt at vi får ha det her i Tromsø, sier Olson som er amerikansk.

Se også: The Wave på Kulta