Her vil Bonord bygge 500 boliger

Bonord har planene klare for Øvre Kroken: ny lysløype, ny vei, oppgraderte stier og opptil 500 nye boliger.

PLANENE KLARE: Svein Dalsbø, administrerende direktør i Bonord og Sigrid Rasmussen, sivilarkitekt i Asplan Viak har jobbet lenge med planene om 500 nye boliger i det nye området Øvre Kroken.   Foto: Ronald Johansen

FORSKJELLIGE BOLIGTYPER: Øvre Kroken skal ligge over Malmveien og bestå av både blokker, terassehus, kjedehus og rekkehus. Illustrasjon: Asplan Viak  Foto: ILLUSTRASJON: Asplan Viak

LAGER NY VEI: Det skal bygges en ny vei opp fra snuplassen i Malmveien og vil være rundt en kilometer lang. Illustrasjon: Asplan Viak  Foto: ILLUSTRASJON: Asplan Viak

UTEMILJØ VIKTIG: I det nye boligområdet er det lagt opp til mange lekeplasser og stor oppgradering av utemiljøet. Illustrasjon: Asplan Viak  Foto: ILLUSTRASJON: Asplan Viak

bolig

– Dette vil modernisere Kroken, sier Svein Dalsbø, administrerende direktør i Bonord (Boligbyggelaget Nord).

De nye boligene er planlagt på oversiden av Malmveien. Området er 166 mål stort og det er planlagt en ny vei opp fra snuplassen, som vil være rundt en kilometer lang.

Der er det planlagt kjedehus og rekkehus nedenfor veien og lavblokker og terrassehus på oversiden av veien. Totalt kan det bygges 500 boliger.

– Det er stort område. Vi kunne sikkert bygd dobbelt så mange boliger på ei så stor tomt, men vi har valgt å fokusere på kvalitet, sier Dalsbø.

Oppgraderer ute

De har også valgt å fokusere på naturen og området rundt. Barneskoleelever har fått komme med innspill. De har ønsket at ei ny lysløype må få førsteprioritet. Det ønsket får de oppfylt.

– Det aller første som skal bygges er ei ny lysløype lenger opp i terrenget. Vi ønsker bedre sikring av overvann i løypa, og all problematikk som har vært med lysløypa tidligere vil bli løst, sier Dalsbø.

Området er planlagt slik at alle beboerne i Kroken lettere skal kunne komme seg til turterrenget. I tillegg skal høyspentledningene fjernes og bli lagt i kabler i bakken.

– Vi oppgraderer eksisterende stier og har grønne områder slik at det blir naturlig for å alle å bruke dem. På den måten binder vi sammen bydelen, forklarer sivilarkitekt Sigrid Rasmussen i Asplan Viak.

Lavenergi

Per i dag er det svært mange toroms – eller fireromsleiligheter i Kroken. Bonord ønsker med det nye boligprosjektet å skape litt variasjon i boligtypene i bydelen.

– Boligene vil bygges etter de siste kravene — det vil si at det er lavenergiboliger med universell utforming. Blokkene vil ha heis, for det er mangelvare i Kroken, sier Dalsbø.

Reguleringsplanen for området ble sendt til kommunen fredag for en uke siden. Bonord tror den vil bli behandlet politisk på nyåret.

– Hvis alt går fort, så kan vi være klare til å starte bygging i løpet av 2014, sier Dalsbø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

bolig