– Kommunen har holdt det gående fordi det er et godt tilbud for dem som faktisk kommer. Men når oppmøtet er såpass dårlig, er det ikke økonomisk forsvarlig å holde klubben åpen, sier fagleder for Fritid, Svein Mikalsen, til iTromsø.

Møtes heller på nettet

Klubben åpnet i 1997 og startet som et prosjekt ledet av daværende rektor på Hamna skole, Arne Osima. Klubben ble senere en del av Tromsøs kommunale ungdomstilbud og har vært det siden.

– Nå for tiden møtes ungdom heller på nettet enn her. Vi har forsøkt å tilpasse oss denne forandringen ved å tilby de aktivitetene ungdommen ønsker, men det har dessverre ikke holdt, sier ansatt på Hamna ungdomsklubb, Bjørn-Øyvind Pedersen.

Flere av ungdommene som tok turen innom klubben, sier imidlertid at de har brukt møteplassen i opp mot elleve år, og at de er skuffet over at den nå legges ned.

– Det er rart å ikke ha et sted å gå til lenger, spesielt når man har vært gjenganger så lenge. For mange av oss har klubben vært som et annet hjem, sier Jonathan Nordli.

Engasjerer ungdommen

I kjelleren på Hamna skole har klubben tilbudt aktiviteter som biljard, bordtennis, brettspill og fri surfing på internett. På tirsdager har også kjelleren blitt omgjort til diskotek.

– De ansatte har gjort en god jobb med å engasjere oss til å arrangere aktiviteter. Vårt største arrangement hittil har vært «Hamna Lan» med over 70 deltakere. Arrangementet var en suksess fra starten av, og har blitt satt opp tre år på rad, sier Alexander Wollmann.

I tillegg har ungdommen i Hamna arrangert paintball og satt opp innendørs skatebane i skolens gymsal.

Kom ikke som et sjokk

Ungdommene sier beslutningen om å legge ned ikke kom som et sjokk, men at det uansett er skuffende og trist.

– Klubben er en arena for å møtes. Det er synd å se at den legges ned når det nettopp er et lavterskel tilbud for ungdom, sier Jøran Lynum.