Romjulssalget starter som regel allerede første arbeidsdag etter helligdagene, og da er mange på plass i butikkene for å bytte gaver eller sikre seg noen skikkelig godbiter som har fått en ny og mer overkommelig pris.

Rune Nilssen, som blant annet har vært stylist for Donkeyboy, Linnea Dale og Madcon, anbefaler folk å se etter premium kvalitet når de skal ut på salgsjakt.

– Det er lurt å tenke kvalitet og gi seg selv mulighet til å unne seg noe ekstra. Nå kan man gå ut og virkelig finne kvalitetsplagg i ull, silke, skinn og kashmir til en overkommelig pris, sier Nilssen.

Ligg unna

Nilssen mener at man ikke skal tenke for mye på regler når det kommer til shopping, men han har likevel en klar anbefaling.

– Hold deg unna paljettene! Paljettsesongen er kort og avsluttes ganske raskt etter nyttårsaften. Mange tenker kanskje at de kan spare kjolen til neste jul, men at det gjennomføres er som regel heller unntaket enn regelen. Når jul og nyttår nærmer seg igjen, vil man jo gjerne kjøpe seg noe nytt.

Stylisten mener at det er bedre å sikre seg enkelte kvalitetsplagg enn å komme ut av shoppingrunden med 15 poser tøy til spottpriser.

– Tenk kvalitet. Romjulssalget gir deg mulighet til å gå i butikker som du vanligvis kanskje ikke har budsjett til å handle i. I tillegg har de fleste kjedebutikkene også en «premiumavdeling», med klær av bedre kvalitet. Prøv også å unngå å falle for fristelsen å kjøpe partykjolen du siklet på i november. Grunnen til at du vil ha den er sannsynligvis at du så for deg flere anledninger til å bruke plagget i festsesongen, og nå er det bedre å se fremover mot vår og sommer.

Farger

Nilssen anbefaler også å se etter bukser på salg.

– Jo videre beina er, desto bedre. Vide buksebein fortsetter i 2017, og det samme gjelder den androgyne og sporty stilen generelt. Nøytrale farger som sort, grått, marine og puddertoner slår sjelden feil, og nå har man anledning til å sikre seg noen i beste kvalitet. Det samme gjelder blazere.

Nilssen forteller at beige og bruntoner vil være mest trendy i året som kommer, sammen med grønne farger.

– Gull og andre metaliske stoffer er fortsatt hot. Se også etter florale prints og broderier på klær. Av tilbehør er det maskuline sko, små sporty vesker og caps som gjelder.

På herresiden anbefaler Nilssen folk å tenke fremover i tid når de skal kaste seg over salget.

– Nå kan man eksempelvis gjøre superkupp på smoking, noe du kan bruke til fest i mange år fremover. Finner du fine skjorter i hvitt eller mørkeblått, er det kjempefint å skaffe seg nå, sammen med blazere og frakker i ull. Skal du handle sko, er det lurt å se etter skinnsko som man kan bruke året rundt. Hvite sneakers i skinn, korte bomberjakker i sateng, chinos og gode baseplagg er også verdt å sjekke ut.

Interiør

Å tenke fremover er også lurt når man ser i interiørbutikker.

– Skal du i et par-tre bryllup i 2017, kan man finne gaver på salg. Alt fra kjøkkenmaskiner til champagneglass kommer på salg, og det er skikkelig fine gaver. Det samme gjelder til konfirmasjoner eller jubileum. Januar er en bra måned å få gjort unna halvparten av årets gavehandel på. Husk bare å skrive opp i kalenderen at du har kjøpt gave, så slipper du å plutselig stå der med to gaver til en anledning.

Er man glad i juledekorasjoner, kan man sikre seg noen godbiter på salg. Også her anbefaler Nilssen å se etter kvalitet fremfor kvantitet.

– Ny juletrepynt er artig å kjøpe like før man skal pynte treet, men finner du for eksempel noen ekslusive julekuler eller en skikkelig fin juleduk, er det bare å slå til. I romjulen finner man også mye annen pynt og stearinlys som man kan bruke hele året.

– Kort oppsummert vil jeg anbefale folk å skjemme seg selv bort litt og kjøpe noe du virkelig trenger. Kvalitet fremfor kvantitet er nok den største trenden av dem alle.

STYLIST: Rune Nilssen gir deg sine beste anbefalinger før du gyver løs på romjulssalget. Foto: Privat