Rundt klokken 00.30 natt til søndag meldte politiet på sin Twitter-konto at en buss var forsøkt ranet i Giæverbukta like etter midnatt.

Politiet har pågrepet gjerningsmannen, og ingen ble skadet i ransforsøket.

Les også: Sjåføren fullførte ruten.

Pågrepet

- Vi fikk inn melding klokken 00.20 om at det hadde vært et ransforsøk i en buss i Giæverbukta. Meldingen gikk videre ut på at personen var tatt hånd om av bussjåfør og passasjerer. Da vi ankom stedet syv minutter senere, ble personen pågrepet uten noen form for dramatikk, sier operasjonsleder Roy-Tore Meyer ved Tromsø politistasjon.

Brukte kniv

Det var da rute 42 fra Kvaløya kom til busstoppet på Giæverbukta at gjerningsmannen gikk om bord og forsøkte å tilrane seg penger fra bussjåføren.

- Gutten hadde en kniv i en pose, og etter å ha sett videoen ser vi at han gikk til angrep på sjåføren med denne, sier driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen.

Etter de første samtalene med sjåføren natt til søndag hadde han inntrykk av at kniven ikke hadde blitt brukt.

- Vi vet foreløpig ikke hva som er sagt, men vi anser dette som et forsøk på ran, da han ikke fikk utført sin ugjerning, sier operasjonsleder Meyer til iTromsø.

I varetekt

- Hva skjer nå med sjåføren?

- Vi har varslet Nobina, og de ivaretar nå sjåføren.

Det dreier seg om en kjenning av politiet som er i tenårene, og han er nå i politiets varetekt.

Det skal ha vært mange folk om bord i bussen da ransforsøket fant sted.

Da iTromsø kontaktet politiet søndag morgen, kunne ikke operasjonsleder Gaute Hoff si noe mer om saken enn at tenåringen er tatt hånd om av politiet.