Haukland overtar etter Kine Johansen fra Liberal Liste som var leder frem til valget.

- Moderat Liste vant valget og fikk flest representanter inn i studentparlamentet - vi fikk seks av 16 representanter. Sosialdemokatene fikk fem representanter, forteller Haukland.

Flertall

Moderat liste har alliert seg med Liberal Listes to og Finnmarkslisten ene mandat for å få flertall i studentparlamentet.

Før hun ble valgt til leder har 24 år gamle Haukland hatt et år bak seg som representant i parlamentet, og har vært Tromsøs representant i styret til Norsk Studentorganisasjon.

Dessuten har hun vært aktiv og involvert i sammenslåingen av Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Finnmark til Norges Arktiske Universitet.

- Det blir en av utfordringene for det nye studentparlamentet at vi får mange flere studenter enn vi hadde tidligere. Vi skal også representere studentene i både Tromsø og Finnmark, sier hun.

Boligmangel

I Tromsø vil mangelen på studentboliger være det viktigste arbeidsområdet for den nyvalgte lederen.

- Det er stor mangel på boliger for studenene, og prisnivået i Tromsø er veldig høyt. Det er blitt et stort problem som vi må få gjort noe med, sier hun.

Valget til studentparlamentet ble gjennomført fram til torsdag ettermiddag, og valgdeltakelsen var på mellom 12 og 13 prosent.

foto
NYTT AU: Marianne Haukland, Daniel Hermansen, Oda Berntzen, Steffen Eriksen Hanebo og Markus Halfdan Akselbo Johansen. Foto: Tom Benjaminsen