Den regionale finalen ble arrangert i Tromsø 12. oktober, og de fire fra Troms som kom videre til finalen er brødrene Sigurd (trombone) og Elias (fagott) Skogdal fra Tromsø, Stine Maren Steien (piano) fra Bardu, og Susanna Blamire (euphonium) fra Finnsnes.

– De unge musikerne er svært aktive både i sitt lokale miljø og i større sammenhenger. Sist fredag deltok både Sigurd og Elias i finalen i Arktisk Sinfonietta sin talentkonkurranse. Og i januar er alle fire invitert til å være med på Nordlysfestivalens konsert Kommende Stjerner, skriver Kulturskolen i Tromsø kommune i en pressemelding.

Imponert

Produsent og koordinator Berit Fonnes på Kulturskolen er stolt over elevene sine.

– Vi var alle svært imponert over ungdommenes prestasjoner i regionfinalen, og er stolte over og glade for å sende dem til den nasjonale finalen.

– Hva tror dere om sjansene deres der?

– Vi tror de har store sjanser for å lykkes, selv om de møter hard konkurranse fra unge musikere fra hele landet, sier Fonnes.

Elias Skogdal (17) har moderate forventninger når det gjelder plassering i finalen, men tror han vil få mye ut av det i alle fall.

– Det blir i hvert fall en utfordring. Jeg anser ikke sjansene mine som så veldig store, men det hadde vært morsomt å vinne. Jeg anser dette som læring, blant annet med utveksling av øvingsteknikker. Og det blir morsomt å se hvor gode folk er gode rundt i Norge, sier Elias.

Broren Sigurd (15) ser også frem til finalen.

– Det er gøy og motiverende å komme til finalen, jeg gleder meg veldig og tror det blir veldig gøy. Og ikke minst er det en god erfaring, sier Sigurd.

Fikk stipend

Elias har til alt overmål også blitt tildelt Drømmestipendet 2013 på 10.000 kroner, noe han tenker å bruke på interaktiv musikkundervisning med en profesjonell utøver.

— Jeg ble litt overrasket over stipendet, og det er veldig morsomt å få det. Jeg har tenkt å kanskje bruke det på å ta en masterclass i utlandet, og har fra før av vært på det i Bergen tre ganger, sier musikeren som i likhet med de andre omtales som «en kommende stjerne» i pressemeldingen fra Kulturskolen.