TELEGRAFBUKTA: Søndag ettermiddag var Telegrafbukta full av glade mennesker som nøt både solen og grillstekte pølser. Anethe Alfsvåg og datteren Ella Maren Alfsvåg Jørgensen (3) hadde med seg bøtte og spade og lekte i strandkanten.

– Datteren min ville på stranden i dag siden det var så fint vær. Hun er litt skuffet over at vi ikke bader, for vi så nemlig noen tøffinger som badet her tidligere. For vår del er det nok litt for kaldt, men det har virkelig vært en fantastisk helg. Vi har vært ute hele helgen, sier mor.

Les også: Se lesernes fantastiske godværsbilder!

Aktiv helg

Det samme har Anne Hafstad og familien hennes også gjort. De har hatt besøk av venner fra England.

– Noen av oss har vært på topptur på Ulfstinden, mens andre var på Lille Blåmann. Vi har grillet i Bukta, vært i Håkøybotn og Kroken. Vi har nærmest bodd ute, og det må man jo gjøre når vi har hatt så fint vær, sier den glade gjengen.

For Veronika Hole kom imidlertid våren brått på.

– Vi har ikke rukket å ta ut syklene ennå, men det skal vi gjøre nå. Vi har også tyvstartet med å spise reker utendørs på lørdag. Nå får vi bare håpe på at våren er kommet til Tromsø, men vi tåler vel litt snø om det skulle komme, sier hun.

Les også: I dag var "alle" ute i marka.

Skiftende vær

Årsaken til at det har vært så fint vær i Tromsø i helgen med høyeste målte temperatur på 9,2 grader søndag ettermiddag, er fordi byen har ligget på rett side av et lavtrykk, forklarer vakthavende meteorolog Hanne Sigrun Byhring ved Vervarslinga Nord-Norge. Det vil også fortsette slik.

– Det ser veldig fint ut de nærmeste dagene, med mye sol og få skyer fram til onsdag. Onsdag ettermiddag vil det trolig bli noe mer skyet, og vi vil få et vekslende vær fram mot helgen. Det kan komme nedbør i form av regn fra torsdag, med snø i høyden.

Meteorologen advarer mot å tro at våren endelig er kommet til Tromsø. Det kan nemlig komme en og annen snøbyge fortsatt.

– Vi er inne i en årstid hvor været er veldig skiftende, og vi vil se mye forskjellig vær. Trolig vil vi også få en del vinterlige forhold utover, sier Byhring.