Kvaløya-bosatte Lise Olsen (45) åpnet pop-up-butikken «Symaskin og søm Tromsø» på Pyramiden i Tromsdalen i november i fjor. Spesialbutikken ble en suksess – og har nå flyttet inn permanent på kjøpesenteret.

– Vi fikk en veldig god mottakelse på Pyramiden. Vi fant ut at hvis vi skulle satse, så måtte det bli nå, forteller innehaver Olsen.

Les også: Nå vil denne kjeden etablere seg i Tromsø (iTromsø Pluss)

Mange varer

Hun er den eneste ansatte i butikken, i tillegg til at hun får en del hjelp fra ektemannen.

– Vi prøver å dekke et håndarbeidsbehov, så vi har salg av stoffer, sytilbehør, garn og så videre. I tillegg har vi en del reparasjoner av symaskiner og klær.

Butikken satser også på å ha flere arrangementer utover høsten.

Les også: Fersket fem tyver på to uker – øker vaktholdet (iTromsø Pluss)

Ventelister utover høsten

– Vi har allerede arrangert flere sykurs og går i gang med disse igjen til høsten. Her er det så stor pågang at det er ventelister. Vi har også kurs i montering av strikkejakker. Vi har fått over 20 interesserte, men har ikke startet med påmelding ennå, forteller Olsen, som ikke legger skjul på at hun har tro på fullt hus.

– Både sying og strikking har tatt seg veldig opp de siste årene. Det er både unge og god voksne innom butikken. Vi ser at flere og flere velger å sy barneklær, sier hun.

Les også: Butikkåpning på Jekta: Her står folk i kø for å komme inn

Egen butikk

Det var på tampen av fjoråret at Olsen bestemte seg for å skifte beite.

– Det er kjempespennende å drive sin egen butikk. Vi har masse trivelige folk innom. Folk vil bruke sine kreative sider, og det er godt oppmøte på både strikkekafé og sykafé her hos oss.

foto
NYE TRENDER: Butikkinnehaver Lise Olsen (45) forteller at det de siste årene har blitt mer populært å sy selv. Foto: Ronald Johansen