Utfordringen er et todagers oljesimuleringsspill som skal gi et realistisk bilde av prosessen fra leting til funn av olje og gass.

– Det har vært spennende å få innsyn i oljevirksomheten, sier Fredrik Bjelvin til iTromsø. Sammen med lagkameratene Kristian Nilsen og Øyvind Finnseth tok han en overraskende seier i årets konkurranse.

Les også: Slo seg til topps i NM.

Det var nemlig laget Gold Diggers som vant regionfinalen som ble arrangert i Tromsø. Da resultatlista ble offentliggjort sto plutselig Arctic Petroleum på førsteplass, mens Gold Diggers sto på tredjeplass.

– Da ble vi veldig overrasket! Vi visste jo ikke at de ekstrapoengene skulle telle så mye, sier Bjelvin.

Laget hans ble bedømt ut fra verdien på selskapet deres (25,9 milliarder dollar) og de troverdighetspoengene de hadde opparbeidet seg (3350). Det var totalen av disse som ble utslagsgivende da vinneren ble kåret.

Les også: Iskald moro på vikingdag.

– Vi ble selvfølgelig veldig glade også. Det er jo stort å vinne NM, skyter Bjelvin kjapt inn som også berømmer klassekameratene i Gold Diggers› sin sportslige opptreden.

– Det må ha føltes kjipt, men de var glade på våre vegne.

Vinnerlaget får representere Norge under den internasjonale finalen i London, men hvorvidt det blir en framtid i oljebransjen for de tre er langt fra sikkert.

– Personlig er jeg litt avventende, men når man vinner en slik konkurranse så får man jo helt klart lyst til det, avslutter Bjelvin.

Finalen holdes over nyttår.