– Den typiske Krf-velgeren er spesielt opptatt av barn og oppvekst. Kjernevelgeren til Krf kjennetegnes også ved at de gjerne står opp for de svakeste i samfunnet, som fattige eller rusmisbrukere, sier Helga Marie Bjerke.

Hun tror kjernevelgeren er ei bestemor i 50-årene som bruker mye tid på barnebarna sine, menighetsarbeid og friluftsliv.

– Kjernevelgeren vår har et sterkt frivillig engasjement, enten det er i kirken hun går i, i menigheten hennes, eller utenfor. Hun bruker nok jevnt over mye tid på frivillig arbeid, tror Bjerke.

Hun er ikke i tvil om hvilken aldersgruppe som finner partiet mest attraktivt. Andelen førstegangsvelgere som stemmer Krf er nemlig ikke spesielt høy.

– Det virker som at folk må bli litt voksen før de stemmer Krf. Det ville blitt for dumt hvis jeg påsto at kjernevelgeren er en førstegangsvelger som skater og hører på hiphop, for slik vet alle at det ikke er, sier Bjerke.

Mange av partiets velgere er religiøse, men Bjerke understreker at bekjennelsesparagrafen, som tidligere krevde at folkevalgte og tillitsvalgte i partiet måtte være bekjennende kristen, ble opphevet i 2013.

– Religion har blitt noe nedtonet i partiet, men politikken bygger på kristne og bibelske verdier. Som velger kan man lese hva vi bygger politikken på, og si seg enig i det, selv om man ikke går i kirken hver søndag, sier Bjerke.

Andre saker Bjerke tror står sterkt hos kjernevelgeren er bevaring av kontantstøtten, motstand mot søndagsåpne butikker, og internasjonal bistand.