Tirsdag bikket gradestokken 20 grader, noe den ikke har gjort siden 3. juli. Dette var det mange som ville utnytte, blant annet vaktlag to og fire fra Tromsø brann og redning. De hadde nemlig lagt arbeidsdagen til Telegrafbukta.

– Vi har faste øvingsdager der vi dykker; tirsdag og torsdag. Vi bruker å øve litt forskjellige steder, men i dag passet det jo perfekt å ta det i bukta, forteller dykkeleder Oddbjørn Hanssen.

Les også: I morgen faller temperaturen igjen

Øver på søk

Brannkonstablene byttet på å være i vannet, mens de fire andre observerte og kontrollerte.

– Vi øver på sektorsøk, som er en av søkemetodene vi bruker i vann. Vi driller kommunikasjon og gjennomføring, forteller Hanssen, mens han gir instruksjoner til dykker Pål Wilhelmsen.

Les også: Turistene gir blaffen i dårlig sommervær. Men dette naturfenomenet savner de

Spanderer is

Dykkelederen var nemlig ikke helt fornøyd med Wilhelmsens dykking, noe han fikk høre fra land.

– Han må svømme utover hele tiden, slik at han holder lina strak. Her var han litt slapp, forklarer Hanssen, mens dykkeren retter seg opp igjen.

Men ettersom Wilhelmsen fikk kjøle seg ned i vannet, må han sørge for at de andre også blir nedkjølt når han kommer opp igjen.

– Når vi er ferdig her skal han få spandere is på oss. Jeg spanderte sist, så nå er det hans tur, konstaterer Hanssen med et smil.