Flyplassen: Bjørn Andreassen skulle som én av flere tromsøværinger reise med Norwegian mot sol og sommer på Gran Canaria lørdag klokken 21.00. Men så kom beskjeden om at direkteflyet var forsinket, og at ny avgang var satt til 00.25.

– Og så fikk vi beskjed om at avgang ble klokken 00.45. Og så kom beskjeden om at avgang ble klokken 04.50, forteller en oppgitt Andreassen.

Etterspør informasjon

Han har forståelse for at forsinkelser kan skje, og synes i grunn at det går fint. Det som frustrerer han er mangelen på informasjon.

– Jeg ringte til det oppgitte telefonnummeret og stilte spørsmål om hvor vidt jeg kunne feste lit til at flyet faktisk ville gå 04.50. Men det kunne ikke vedkommende svare meg på. Jeg ønsker jo naturlig nok å planlegge litt, og ville gjerne vite om 04.50 ble riktig tidspunkt, sier Andreassen.

Han fikk beskjed om at han måtte forholde seg til 04.50 som avgangstidspunkt, og ellers vente på videre informasjon om en eventuell endring.

– Og jeg fikk heller ikke snakke med noen som kunne gi meg bedre svar. Dersom det er noen som vet, er det irriterende at man ikke får svar fra dem, mener han, og etterspør bedre informasjon fra Norwegian.

- Teknisk feil

Pressekontakt Linda Olsen i Norwegian har forståelse for at det er viktig for passasjerene å få et fast tidspunkt å forholde seg til.

– Dessverre er vår avgang fra Tromsø til Gran Canaria forsinket grunnet en teknisk feil som må utbedres og vi beklager den uleiligheten dette medfører for våre berørte passasjerer på denne flyvningen. Vi har holdt våre passasjerer oppdatert via SMS. Estimert avgangstid har vært endret noen ganger fordi vi hele tiden har jobbet med alternativer for å muligens redde inn noe av forsinkelsen. Balansen mellom å informere passasjerene tidligst mulig og å kunne sette et nytt, fast tidspunkt er vanskelig, men vi velger å gi informasjon tidlig, sier hun.

– Vårt personale på flyplassen vil ha innsjekk åpen både på opprinnelig avgangstid og det vil også være mulig å sjekke inn 2 timer før ny avgangstid, sier hun videre.

Hun opplyser at den informasjonen som passasjerene får kommer direkte fra operasjonssentralen.