Kapellet på Universitetssykehuset var fylt til randen. Kapellmesteren var usikker på om det noen gang hadde vært så mange samlet i rommet som i utgangspunktet har kapasitet på omtrent 100 stykker.

Alle var der for å minnes musiker Roy Stenersen som brått ble revet fra dem onsdag.

Les også: – Byen innser ikke hvem de har mistet

Falt om før konsert

Minnestunden besto av rørende, alvorlige og humoristiske minneord i tillegg til musikalske innslag.

Lasse Ingebrigtsen sang «Tom Traubert´s Blues» av Tom Waits, som Ingebrigtsen fortalte var Roys yndlingslåt gjennom tidene. Ove Schei fremførte «Har du fyr» av Ola Bremnes for å minnes Stenersen som fikk hjerneblødning og falt om søndag på en spillejobb.

– Han hadde organisert en påskejam med mange musikere for å ha en hyggelig påskestund. Når han da faller om rett før er det bare trasig, sier Rune Bræck.

– Det aller siste han gjorde var å sende melding til alle om at de måtte komme seg ned på påskekonsert, sier Kjetil Andreassen.

– Det kommer til å bli fortalt en million historier fremover om han Roy, sier Jan Erik "Guffen" Severinsen.

Les også: Overrasket på 50-årsdagen

Hjalp etter sykdom

Musiker Lasse Ingebrigtsen var selv alvorlig syk for fire år siden da han fikk oppleve hvor omtenksom og god Stenersen kunne være med sine musikerkolleger i Nord-Norge.

– Drar man ikke på spilling taper man penger. Sånn var hverdagen for både meg, Roy og andre musikere. Da jeg ble syk sendte Roy melding hver eneste dag for å høre hvordan det sto til. Da jeg kom tilbake var det rett på scenen på Rorbua for spilling i to dager. Da sa Roy at jeg skulle ta alle pengene selv, han skulle ikke ha betaling for spillingen. Jeg ville jo betale for meg, men da fnyste han så det skranglet i veggene. Han skulle ikke ha noe, ferdig med det. Der har du Roy, sier Ingebrigtsen som også var en av dem som trakk til Rorbua onsdag for å minnes Roy Stenersen.

Musikeren som blant vennene huskes best for å samle nordnorske musikere under ett tak.

– Han var en av de personene som klarte å samle alle musikerne når han var i livet. Han klarte det i går også, sier Lasse Ingebrigtsen.

– Han er en nordnorsk storhet som vi er heldige av å ha hatt rundt oss, sier Andreassen.

foto
SMEKKFULLT: Kapellet på UNN var fylt til randen. Foto: Ronald Johansen
foto
BLE MINNET: Roy Stenersen 1964–2015 Foto: Dag Sørli