Redningsmannskaper fra Norsk Folkehjelp er på tur på skuter opp Lille Blåmannen etter at en kvinne ble meldt skadet på fjellet på Kvaløya.

Ifølge politiet er både redningsmannskaper og helikopter på tur til området for å hjelpe til i redningsarbeidet.

– Vi er ennå ikke framme ved kvinnen med mannskaper, men hun har fått beskjed om at vi er på vei og at hun skal holde seg i ro, sa Robin Lindberg, operasjonsleder ved Tromsø-politiet, til iTromsø mens redningsoperasjonen pågikk.

REDNING: Mannskaper fra Norsk Folkehjelp bistår politiet i redningsarbeidet på Lille Blåmann der en kvinne i midten av 20-årene er skadet. Foto: Daniel Lilleeng

Det er ennå ikke avklart hvor skadet kvinnen – som er i midten av 20-årene – er, men det er mistanke om beinbrudd, sier Lindberg.

Lille Blåmann er et at Tromsøs mest populære fjell for å drive med topptur-skikjøring.

Kvinnen ble fraktet ut av helikopter i halv tre-tiden.

SKUTERE: Norsk Folkehjelp har skuterpatruljer i området for å bistå en skadd kvinne. Foto: Daniel Lilleeng

Ole-Morten Isaksen, vaktleder i Norsk Folkehjelp Tromsø, forteller til avisa iTromsø at de har vært tilstede med to biler og to skutere med fem mannskap for å bistå i redningsarbeidet. Etterhvert kom ambulansehelikopter fra Harstad.

– Det har vært et godt samarbeid på stedet, og en del folk som går på ski i området, så jeg antar at både føret og været er greit, sier Ole-Morten Isaksen.

Ambulansehelikopteret fraktet kvinnen til UNN i Tromsø. Lørdag kveld opplyser pressevakta at hun ikke måtte legges inn på sykehuset.

– Hun har vært inne til sjekk, men ble så sendt hjem, sier kommunikasjonsrådgiver Per-Christian Johansen, som ikke kan utdype mer om skadeomfanget.