– Vi kommer kun for Ballinciaga, forteller Adrian Sørensen med den rosa maska som er kjennetegnet til Ballinciaga tredd nedover ansiktet.

Sammen med kompisen Oliver Petersen står de nesten helt foran hovedscenen og krysser fingrene for at de skal bli tatt opp på scenen.

På sine siste konserter har nemlig Ballinciaga tatt med folk fra publikum opp på scenen, hvor de får i oppgave å skyte en basketball oppi en kurv. Om skuddet treffer, får vedkommende 10.000 kroner.

–Adrian får sitte på skuldrene mine og rope mot dem, forteller Oliver Petersen, som er helt sikker på at kompisen scorer om han blir valgt ut.

Og planen til kompisene funket. Adrian Sørensen ble plukket ut på scena:

– Unwoke

Sørensen forteller at de digger Oslo-trioen, fordi de sier hva de mener.

– Unge nå til dags tør ikke si helt hva de egentlig mener. Man blir shutta helt ned om man har en kontroversiell mening. Ballinciaga tørr å stå på sitt, sier Sørensen.

– Syns dere Ballinciaga er gode forbilder?

– Det er bra musikk og de er et mysterium. Jeg liker at musikken irriterer litt. Vi analyser ikke tekstene, men det er kult at de ikke følger strømmen. De eneste som er gode forbilder er de som sitter og ikke tør noe, hevder Sørensen.

Kompisen forteller at de appellerer til unge med musikken sin, men han skjønner godt at de er kontroversielle med tekstene sine.

– Vi sitter ikke på vors og leser linjene ord for ord, men de lager god stemming. De er seg selv, sier Petersen.

– Det er en grunn til at vi ikke møter opp på Halvdan Sivertsen, sier Sørensen og flirer.

Daniel Høyseth (17), Amlie Karlstad (16) og Lea Myrseth (16) krysser også fingrene på å bli tatt med på scenen. – Det er litt kaldt, forteller Karlstad. Foto: Steffen Todal Lykseth
Lotta Rønning Hansen (19) og Marte Figenshou (19) forteller at musikken er veldig fengende for unge. – De treffer målgruppa. Foto: Steffen Todal Lykseth