McDonald's-restauranter over hele verden opplevde fredag morgen at deres digitale bestillingssystemer sluttet å fungere. Det gjorde at restaurantene ikke kunne ta imot eller levere bestillinger

Kortvarige problemer i Norge

VGs reporter var forbi McDonalds i Storgata i Oslo rundt klokken 08.00 fredag morgen. Da var restauranten tilsynelatende i full drift.

En tipser VG har vært i kontakt med meldte i morges at McDonalds på Gaustad var rammet, men at de holdt åpent og tok betalinger via Vipps.

– Det er riktig at det var noen tekniske problemer, men de er løst og alle restaurantene våre er åpne, skriver kommunikasjonssjef Kristina Johansen i en e-post til VG klokken 11.09.

Problemene løses

Også hos våre naboer i Sverige var det problemer. En McDonald's-restaurant i Stockholm sentralstasjon holdt også stengt fredag morgen. Restaurantene er nå gjenåpnet.

Denne beskjeden møter kunder i Stockholm fredag morgen. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Også i land som Storbritannia, New Zealand, Japan og Australia var det problemer. I sistnevnte land var samtlige restauranter stengt på et tidspunkt. Det er over 1000 McDonalds-restauranter – eller «Macca» som de kaller det selv – der.

Australske ABC News melder at de nå har flere restauranter oppe og går igjen, og at problemene nå blir løst.

Ikke et cyber-angrep

Årsaken til de globale problemene er foreløpig ikke kjent.

– Vi er klar over de tekniske problemene som har påvirket våre restauranter, sa McDonalds i en uttalelse til CNN.

– Vi takker kundene for deres tålmodighet, og beklager ulempene dette medførte, legger de til.

McDonalds sier også til CNN at problemene ikke skyldes et cyber-angrep.

Hva gjør du når McDonald's-systemet kræsjer?